1. Нарежете карфиола и броколите, така че да получите малки розички, сложете ги в купа. Залейте ги със зехтин и ги поръсете с нарязан на ситно чесън. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор и изпечете зеленчуците за около 20 минути. След това ги оставете да се охладят.

2. Нарежете бялото и червеното зеле на тънко и го сложете в голяма купа. Обелете целината, нарежете я под ъгъл с помощта на белачка и я разбъркайте със зелето. 

3. Загрейте олиото и оцета заедно със захарта и солта. Щом кипнат, залейте с тях бялото и червеното зеле. Разбъркайте и оставете да престои 20 минути. След това отцедете.

4. Смесете изпечените карфиол и броколи с бялото и червеното зеле.

5. Стрийте на паста чесъна за дресинга и го разбъркайте с горчицата, майонезата, пушения пипер и сол на вкус. С полученият дресинг залейте готовата салата и я разбъркайте.

Продукти

  • 0.25 зелка бяло зеле 0.25 зелка червено зеле 1 малка глава карфиол 1 малка глава броколи 1 стъбло селъри 2 скилидки чесън 50 мл зехтин сол и черен пипер на вкусЗа топлия дресинг:50 мл червен винен оцет 50 мл олио 1 с.л. захар 1 ч.л. солЗа студения дресинг:200 г майонеза 1 скилидка чесън 20 г мека горчица 0.25 ч.л. пушен червен пипер сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички