Богата лятна паста
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Надупчете патладжана с нож, намажете го със зехтин, увийте го в алуминиево фолио и го изпечете за 20 минути на 200 градуса, докато омекне.
2. В това време сложете чери доматите в тиган, без да ги режете. Добавете зехтина, сол, чесъна и мащерката. Запържете за няколко минути, докато омекнат и придобият апетитен цвят. Ако предпочитате, може да ги запечете в силна фурна.
3. Сварете пастата във вряща вода, според описанието на опаковката. Запазете няколко черпака от водата, в която е вряла пастата. Отцедете, залейте с малко зехтин и оставете настрани.
4. Издълбайте месото от охладения патладжан и го сложете в купа. Овкусете го с розмарин, настърган чесън, сол и зехтин.
5. За соса нарежете моцарелата на кубчета и я пасирайте със сол, зехтина и листата босилек, като добавяте по малко бульон от варенето на пастата. Гъстотата на соса преценете сами. Овкусете със сол.
6. Поднесете пастата с патладжана, гарнирайте с чери домати, мариновани печени домати и залейте със соса. Може да сервирате ястието топло или студено.
2. В това време сложете чери доматите в тиган, без да ги режете. Добавете зехтина, сол, чесъна и мащерката. Запържете за няколко минути, докато омекнат и придобият апетитен цвят. Ако предпочитате, може да ги запечете в силна фурна.
3. Сварете пастата във вряща вода, според описанието на опаковката. Запазете няколко черпака от водата, в която е вряла пастата. Отцедете, залейте с малко зехтин и оставете настрани.
4. Издълбайте месото от охладения патладжан и го сложете в купа. Овкусете го с розмарин, настърган чесън, сол и зехтин.
5. За соса нарежете моцарелата на кубчета и я пасирайте със сол, зехтина и листата босилек, като добавяте по малко бульон от варенето на пастата. Гъстотата на соса преценете сами. Овкусете със сол.
6. Поднесете пастата с патладжана, гарнирайте с чери домати, мариновани печени домати и залейте със соса. Може да сервирате ястието топло или студено.
Продукти
- 400 г талятели 1 голям патладжан 4 скилидки чесън 1 стрък пресен розмарин зехтин сол печени домати за гарниранеЗа доматите:400 г чери домати 2 с.л. зехтин 3 стръка мащерка солЗа соса:125 г моцарела 4 стръка босилек 1 к.ч. зехтин сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пареник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пиле на лютика
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пицата на Йоли
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Нумидийско пиле
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Баница с чери домати
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пилешки шишчета със сусам
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица