1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в олио заедно с кърито, сладкия и лютия червения пипер, настъргания джинджифил и захарта. Разбъркайте.
2. Добавете доматите и доматеното пюре. Следват ябълките, нарязани на кубчета, оцета, соса Уорчестър и конфитюра от кайсии. Разбъркайте и оставете сместа да покъкри.
3. Залейте начупената вътрешност на хляба с млякото. Изтискайте хляба и го добавете в ястието. Оставете ястието да ври 30 минути. Останалото мляко разбийте с яйцето и залейте със сместа яхнията. Пуснете и дафиновите листа.
4. Сложете тавичката във фурната за около 20 минути.
5. Гарнирайте боботи с жълт ориз /варен ориз с куркума/.

Продукти

  • 1 глава лук 1.5 с.л. слънчогледово олио 1 с.л. червен пипер 1 ч.л. къри 0.5 ч.л. лют червен пипер 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 200 г белени цели домати 2 ябълки 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. червен винен оцет 1 с.л. сос Уорчестър 1 с.л. конфитюр от кайсии 1 кг кайма 1.5 филия хляб 125 мл прясно мляко сол и черен пипер 1 яйце 3 дафинови листа 1 брой настърган джинджифил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички