Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в олио заедно с кърито, сладкия и лютия червения пипер, настъргания джинджифил и захарта. Разбъркайте.
2. Добавете доматите и доматеното пюре. Следват ябълките, нарязани на кубчета, оцета, соса Уорчестър и конфитюра от кайсии. Разбъркайте и оставете сместа да покъкри.
3. Залейте начупената вътрешност на хляба с млякото. Изтискайте хляба и го добавете в ястието. Оставете ястието да ври 30 минути. Останалото мляко разбийте с яйцето и залейте със сместа яхнията. Пуснете и дафиновите листа.
4. Сложете тавичката във фурната за около 20 минути.
5. Гарнирайте боботи с жълт ориз /варен ориз с куркума/.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1.5 с.л. слънчогледово олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. къри
  • 0.5 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г белени цели домати
  • 2 ябълки
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. конфитюр от кайсии
  • 1 кг кайма
  • 1.5 филия хляб
  • 125 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • 1 яйце
  • 3 дафинови листа
  • 1 брой настърган джинджифил

Свързани рецепти