Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в олио заедно с кърито, сладкия и лютия червения пипер, настъргания джинджифил и захарта. Разбъркайте.
2. Добавете доматите и доматеното пюре. Следват ябълките, нарязани на кубчета, оцета, соса Уорчестър и конфитюра от кайсии. Разбъркайте и оставете сместа да покъкри.
3. Залейте начупената вътрешност на хляба с млякото. Изтискайте хляба и го добавете в ястието. Оставете ястието да ври 30 минути. Останалото мляко разбийте с яйцето и залейте със сместа яхнията. Пуснете и дафиновите листа.
4. Сложете тавичката във фурната за около 20 минути.
5. Гарнирайте боботи с жълт ориз /варен ориз с куркума/.
2. Добавете доматите и доматеното пюре. Следват ябълките, нарязани на кубчета, оцета, соса Уорчестър и конфитюра от кайсии. Разбъркайте и оставете сместа да покъкри.
3. Залейте начупената вътрешност на хляба с млякото. Изтискайте хляба и го добавете в ястието. Оставете ястието да ври 30 минути. Останалото мляко разбийте с яйцето и залейте със сместа яхнията. Пуснете и дафиновите листа.
4. Сложете тавичката във фурната за около 20 минути.
5. Гарнирайте боботи с жълт ориз /варен ориз с куркума/.
Продукти
- 1 глава лук
- 1.5 с.л. слънчогледово олио
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. къри
- 0.5 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 200 г белени цели домати
- 2 ябълки
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. червен винен оцет
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. конфитюр от кайсии
- 1 кг кайма
- 1.5 филия хляб
- 125 мл прясно мляко
- сол и черен пипер
- 1 яйце
- 3 дафинови листа
- 1 брой настърган джинджифил