Бобена салата с риба и домати
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки и го запечете до златисто - за 10 минути. Извадете филийките и ги натрийте добре със скилидките чесън.
2. Обезкостете скумрията. Отцедете боба и рибата тон.
3. Разполовете доматите, а лука нарежете на ситно.
4. Обелете целината и я нарежете на кубчета.
5. Смесете зехтина и оцета в купа. Прибавете стрит сух девесил, сол и разбийте много добре.
6. В купа смесете боба, доматите, двата вида риба, целината и лука. Овкусете ги с дресинга, посолете и разбъркайте внимателно.
7. Сервирайте със запечени на сух тиган кедрови ядки, пресен девесил и запечения хляб.
Продукти
- 800 г маслен боб от консерва
- 160 г филе от риба тон
- 1 пушена скумрия
- 300 г различни цветове чери домати
- 0.5 глава червен лук
- 1 стъбло селъри
- 2 скилидки чесън
- 20 г кедрови ядки
- 50 мл зехтин екстра върджин
- 1 с.л. светъл балсамов оцет
- 1 чабата
- 0.5 ч.л. сух девисил
- сол и черен пипер на вкус
- листа пресен девесил
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Морски шах"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Свежа зелена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата "Сельодка под шубой"