1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки и го запечете до златисто - за 10 минути. Извадете филийките и ги натрийте добре със скилидките чесън.


2. Обезкостете скумрията. Отцедете боба и рибата тон. 

3. Разполовете доматите, а лука нарежете на ситно.

4. Обелете целината и я нарежете на кубчета. 

5. Смесете зехтина и оцета в купа. Прибавете стрит сух девесил, сол и разбийте много добре. 

6. В купа смесете боба, доматите, двата вида риба, целината и лука. Овкусете ги с дресинга, посолете и разбъркайте внимателно.

7. Сервирайте със запечени на сух тиган кедрови ядки, пресен девесил и запечения хляб.

Продукти

  • 800 г маслен боб от консерва
  • 160 г филе от риба тон
  • 1 пушена скумрия
  • 300 г различни цветове чери домати
  • 0.5 глава червен лук
  • 1 стъбло селъри
  • 2 скилидки чесън
  • 20 г кедрови ядки
  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. светъл балсамов оцет
  • 1 чабата
  • 0.5 ч.л. сух девисил
  • сол и черен пипер на вкус
  • листа пресен девесил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички