1. Накиснете боба във вода или прясно мляко за 1 нощ. Прецедете го и го сварете до омекване. Прецедете и оставете да изстине.
2. Изпечете чушката и я увийте в хартия за 10 минути. След това я обелете и остранете дръжката и семките. Нарежете печената чушка на парченца.
3. Разрежете домата на четвъртинки и отстранете семките му. Нарежете на парченца.
4. Обелената скилидка чесън нарежете на много ситно върху дървена дъска. Добавеет щипка сол и с острието на ножа хубаво намачкайте чесъна до получаването на паста. Дивият лук нарежете на ситно.
5. В купа сложете боба и добавете нарязаните домат, печена чушка, чесън и див лук. Овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин. Разбъркайте добре.

Продукти

  • 600 г сварен боб балсамов оцет 1 скилидка чесън зехтин 3 стръка див лук 1 печена чушка 1 домат сол и черен пипер

Начин на приготвяне: