Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба поне за 6 часа.
2. Сварете го в голямо количество вода заедно със сол, скилидката чесън и листата салвия. Прецедете сварения боб и го оставете да изстине.
3. Нарежете салама на лентички и го сложете в купата при боба.
4. Овкусете с лимонов сок, семената от резене, сол и черен пипер. Полейте обилно със зехтин. Разбъркайте.
5. Добавете руколата.
6. Сервирайте салатата върху нарязани на шайби домати.

Продукти

  • 150 г бял боб
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък салвия
  • 250 г тоскански салам
  • 0.5 лимон
  • сол и черен пипер
  • 150 г рукола
  • 4 домата

Свързани рецепти