Бобена салата
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете боба поне за 6 часа.
2. Сварете го в голямо количество вода заедно със сол, скилидката чесън и листата салвия. Прецедете сварения боб и го оставете да изстине.
3. Нарежете салама на лентички и го сложете в купата при боба.
4. Овкусете с лимонов сок, семената от резене, сол и черен пипер. Полейте обилно със зехтин. Разбъркайте.
5. Добавете руколата.
6. Сервирайте салатата върху нарязани на шайби домати.
2. Сварете го в голямо количество вода заедно със сол, скилидката чесън и листата салвия. Прецедете сварения боб и го оставете да изстине.
3. Нарежете салама на лентички и го сложете в купата при боба.
4. Овкусете с лимонов сок, семената от резене, сол и черен пипер. Полейте обилно със зехтин. Разбъркайте.
5. Добавете руколата.
6. Сервирайте салатата върху нарязани на шайби домати.
Продукти
- 150 г бял боб 1 скилидка чесън 1 стрък салвия 250 г тоскански салам 0.5 лимон сол и черен пипер 150 г рукола 4 домата
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата