Боб с доматен сос и треска

Боб с доматен сос и треска

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и скилидката чесън и ги нарежете на ситно. Запържете ги в тиган 2-3 с.л зехтин, за около 2 минути, на учерен огън.
2. Разрежете чушките по дължина, отстранете семките им и ги нарежете на кубчета. Нарежете доматите на резени. Добавете зеленчуците в тигана и ги запържете за 5 минути. Поръсете с черен пипер. Добавете вода, захлупете и гответе около 15 минути на слаб огън.
3. Пасирайте доматения сос и овкусете на сол. Прецедете боба от консерва и го измийте под течаща вода. Добавете прецедения боб към пасирания доматен сос. Накрая добавете ситно нарязан магданоз.
4. Нарежете рибата на еднакви парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер. Оваляйте всяко парче риба в брашно. Изтръскайте излишното. Пържете в тиган с 2-3 с.л. зехтин, за около 6 минути. Накрая добавете малка бучка масло и изтискайте сока на лайма. с помощта на лъжица обливайте рибата с мазнината.
5. Сервирайте бял боб с доматен сос в дълбока чиния. В соса поставете парче риба. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • 2 червени чушки
  • 500 г домати
  • 150 мл вода
  • 400 г филе от треска
  • 100 г брашно
  • 1 бучка масло
  • 1 лайм
  • 270 г сварен бял боб
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти