Боб на филийка

Боб на филийка

Начин на приготвяне:

1. За дресинга почистете стръковете пресен лук. Нарежете ги на тънки кръгчета и отделете бялата част за по-късно. В купа сложете зелената част на лука, добавете разрязаните на половинки зрели чери доматчета, 6 с.л. зехтин и лимоновия сок на 0.5 лимон. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
2. Варете зърната бакла в тенджера с вряща подсолена вода 2 минути. Извадете баклата и пуснете във водата граха, също за 2 минути. Прецедете.
3. Обелете баклата зърно по зърно, като ги слагате в купата с дресинга. Отделете листата мента, като запазите по-малките за по-късно. Останалите нарежете на ситно. Добавете ги при баклата заедно с прецедения грах. Разбъркайте добре.
4. Запечете филиите хляб в грил-тиган или в тостер. докато са топли ги натрийте с разрязана скилидка чесън. Разпределете сместа от бакла и грах върху филийките. Поръсете всеки сандвич с нарязано на тънки ленти сирене и капка зехтин.

За повече рецепти посетете
http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 2 стръка пресен лук
  • 4 чери доматчета
  • зехтин
  • 1 лимон
  • 1 връзка мента
  • 250 г замразена бакла
  • 150 г замразен грах
  • 4 филии хляб с квас
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка розмарин
  • 40 г бяло саламурено сирене

Свързани рецепти