Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Боб на баба Евелина

категория 0/5
Накисваме боба за 4-5 часа и повече. Заедно с водата го слагаме да ври, доливаме. Слагаме листенцата мащерка и розмарин, скилидките чесън (смачкани, без люспата), нарязаните домати заедно с люспата, кубчета целина и картоф. Когато се свари, изваждаме картофа, целината, чесъна и доматите и ги правим на пюре, като оставяме малки бучици от картофа. Връщаме пюрето при боба, като съобразяваме течността, за да стане по-гъсто ястие, не супа. Посоляваме. След като сервираме в чинията, капваме зехтин, слагаме стръкче мащерка и препечена филийка с 2 рулца миди в бекон.
(Увиваме мидите в бекон. Слагаме в нагорещен тиган без мазнина. Слагаме върху препечена филийка със стръкче розмарин.)
За деца:
да
За вегетарианци:
не