Боб на баба Евелина
Накисваме боба за 4-5 часа и повече. Заедно с водата го слагаме да ври, доливаме. Слагаме листенцата мащерка и розмарин, скилидките чесън (смачкани, без люспата), нарязаните домати заедно с люспата, кубчета целина и картоф. Когато се свари, изваждаме картофа, целината, чесъна и доматите и ги правим на пюре, като оставяме малки бучици от картофа. Връщаме пюрето при боба, като съобразяваме течността, за да стане по-гъсто ястие, не супа. Посоляваме. След като сервираме в чинията, капваме зехтин, слагаме стръкче мащерка и препечена филийка с 2 рулца миди в бекон.
(Увиваме мидите в бекон. Слагаме в нагорещен тиган без мазнина. Слагаме върху препечена филийка със стръкче розмарин.)

Продукти

  • 0.5 връзка мащерка 3 стръка розмарин 1 картоф 1 резен целина 2 домата 3 скилидки чесън сол и черен пипер олиоЗа гарнитура:4 бр. миди (без черупки) 2 парчета бекон 1 стрък розмарин 4 филии хляб

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички