Начин на приготвяне:
1. Разтопете белия шоколад на водна баня. Добавете маслото, дръпнете съда от котлона и разбъркайте.
2. В купа смесете яйцата, млякото, захарта, щипката сол и остърганата вътрешност от шушулката ванилия. Бъркайте енергично, може и с миксер. След това добавете кафявата захар, както и брашното.
3. Към тази смес добавете белия шоколад с маслото и разбъркайте. Накрая добавете орехите.
4. В намаслена тавичка с дълбочина 5 см. постелете хартия за печене и изсипете сместа. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
5. Изпеченият сладкиш извадете от тавичката и оставете да се охлади. След това го нарежете на квадрати. /Сладкишът може да се съхранява в хладилник дълго време./
2. В купа смесете яйцата, млякото, захарта, щипката сол и остърганата вътрешност от шушулката ванилия. Бъркайте енергично, може и с миксер. След това добавете кафявата захар, както и брашното.
3. Към тази смес добавете белия шоколад с маслото и разбъркайте. Накрая добавете орехите.
4. В намаслена тавичка с дълбочина 5 см. постелете хартия за печене и изсипете сместа. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
5. Изпеченият сладкиш извадете от тавичката и оставете да се охлади. След това го нарежете на квадрати. /Сладкишът може да се съхранява в хладилник дълго време./
Продукти
- 200 г бял шоколад
- 170 г меко масло
- 1 шушулка ванилия
- 4 яйца
- 75 мл прясно мляко
- 200 г захар
- 1 щипка сол
- 300 г светлокафява захар
- 200 г брашно с набухвател
- 70 г орехи пекан или орехи