Блондис
1. Разтопете белия шоколад на водна баня. Добавете маслото, дръпнете съда от котлона и разбъркайте.
2. В купа смесете яйцата, млякото, захарта, щипката сол и остърганата вътрешност от шушулката ванилия. Бъркайте енергично, може и с миксер. След това добавете кафявата захар, както и брашното.
3. Към тази смес добавете белия шоколад с маслото и разбъркайте. Накрая добавете орехите.
4. В намаслена тавичка с дълбочина 5 см. постелете хартия за печене и изсипете сместа. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
5. Изпеченият сладкиш извадете от тавичката и оставете да се охлади. След това го нарежете на квадрати. /Сладкишът може да се съхранява в хладилник дълго време./
2. В купа смесете яйцата, млякото, захарта, щипката сол и остърганата вътрешност от шушулката ванилия. Бъркайте енергично, може и с миксер. След това добавете кафявата захар, както и брашното.
3. Към тази смес добавете белия шоколад с маслото и разбъркайте. Накрая добавете орехите.
4. В намаслена тавичка с дълбочина 5 см. постелете хартия за печене и изсипете сместа. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
5. Изпеченият сладкиш извадете от тавичката и оставете да се охлади. След това го нарежете на квадрати. /Сладкишът може да се съхранява в хладилник дълго време./
Продукти
- 200 г бял шоколад 170 г меко масло 1 шушулка ванилия 4 яйца 75 мл прясно мляко 200 г захар 1 щипка сол 300 г светлокафява захар 200 г брашно с набухвател 70 г орехи пекан или орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене