Начин на приготвяне:

1. Разтопете белия шоколад на водна баня. Добавете маслото, дръпнете съда от котлона и разбъркайте.
2. В купа смесете яйцата, млякото, захарта, щипката сол и остърганата вътрешност от шушулката ванилия. Бъркайте енергично, може и с миксер. След това добавете кафявата захар, както и брашното.
3. Към тази смес добавете белия шоколад с маслото и разбъркайте. Накрая добавете орехите.
4. В намаслена тавичка с дълбочина 5 см. постелете хартия за печене и изсипете сместа. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
5. Изпеченият сладкиш извадете от тавичката и оставете да се охлади. След това го нарежете на квадрати. /Сладкишът може да се съхранява в хладилник дълго време./

Продукти

  • 200 г бял шоколад
  • 170 г меко масло
  • 1 шушулка ванилия
  • 4 яйца
  • 75 мл прясно мляко
  • 200 г захар
  • 1 щипка сол
  • 300 г светлокафява захар
  • 200 г брашно с набухвател
  • 70 г орехи пекан или орехи

Свързани рецепти