Близалки от сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете брашното с бакпулвера, а в кладенчето сложете захарта, мекото масло и яйцата. нарежете на ситно шоколада и го добавете и него. Разбъркайте първо продуктите в кладенчето и постепенно омесете тесто. Офоромете го на руло и го увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Отстранете фолиото от тестото и нарежете рулото на 10 еднакви парчета. Оформете всяко парче на топка и я сплескайте с ръце. Върху всяка сладка поставете единия край на дървена или друга пръчка. Скрийте пръчката в тестото. Подредете близалките легнали в голяма тава така, че да има достатъчно разстояние между тях. Печете близалките в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 минути.
3. Разтопете 2/3 от шоколада на водна баня. Добавете останалата 1/3 част от шоколада, нарязан, към разтопения и разбъркайте докато той се разтопи. Потопете половината част от бисквитите на пръчки в шоколад и поръсете или с начукани ядки шам-фъстък, или с кокос, или със стафиди. Подредете близалките във висок съд, на дъното на който сте сипали някакъв плътен материал, за да стоят те прави.
2. Отстранете фолиото от тестото и нарежете рулото на 10 еднакви парчета. Оформете всяко парче на топка и я сплескайте с ръце. Върху всяка сладка поставете единия край на дървена или друга пръчка. Скрийте пръчката в тестото. Подредете близалките легнали в голяма тава така, че да има достатъчно разстояние между тях. Печете близалките в предварително загрята фурна на 190 градуса 15 минути.
3. Разтопете 2/3 от шоколада на водна баня. Добавете останалата 1/3 част от шоколада, нарязан, към разтопения и разбъркайте докато той се разтопи. Потопете половината част от бисквитите на пръчки в шоколад и поръсете или с начукани ядки шам-фъстък, или с кокос, или със стафиди. Подредете близалките във висок съд, на дъното на който сте сипали някакъв плътен материал, за да стоят те прави.
Продукти
- За бисквитите:75 г натурален шоколад 300 г брашно 200 г масло 150 г захар 2 яйца 1 ч.л. бакпулверЗа гарниране:200 г шоколад 4 с.л. ядки шам-фъстък 4 с.л. стафиди 4 с.л. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери