Печената на скара диня е нещо изключително, но съчетанието с меко козе сирене я прави още по-вкусна.

Продукти

  • ½ диня
  • 1 ч.л. олио
  • 150 г меко козе сирене
  • шепа босилек
  • черен пипер
  • 75 г орехи
  • 1 с.л. балсамов сироп/глазура
  • 1 лайм, сок

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете динята от кората и я нарежете на еднакви правоъгълни парчета. Набучете всяко парче по дължина на шишче.
  • 2. Намажете с олио парчетата диня от всички страни и ги поставете върху директен огън на барбекюто. Запечете ги от всички страни, докато почернеят леко.
  • 3. Поставете шишчетата с диня в голяма чиния и ги поръсете с балсамов сироп.
  • 4. В сух тиган запечете орехите по средата на барбекюто.
  • 5. В купа смесете козето сирене с фино настъргана кора от лайм и черен пипер. Разбъркайте добре.
  • 6. Разпределете крема от козе сирене върху печената диня. Поръсете с натрошени печени орехи и листа босилек. Поръсете с още балсамов сироп.

Свързани рецепти

Виж всички