Българска рапсодия

Продукти

  • 1 пакет кори за баница 125 г масло 1 стрък праз 500 г гъби 2 с.л. олио 1 ч.л. мащерка 100 г кашкавал 100 г пушено сирене 100 г краве сирене 4 яйца 3 с.л. заквасена сметана сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполовете. Задушете го в олиото докато омекне.
  • 2. Прибавете нарязаните гъби при задушения праз, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност.
  • 3. Нарежете сирената на кубчета и ги разбъркайте с изстиналата смес от гъбите и праза. 4. Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.
  • 5. Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.
  • 6. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така, че да запри

Свързани рецепти

Виж всички