Българска рапсодия

Българска рапсодия

Подготовка

1. Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполовете. Задушете го в олиото докато омекне.
2. Прибавете нарязаните гъби при задушения праз, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност.
3. Нарежете сирената на кубчета и ги разбъркайте с изстиналата смес от гъбите и праза. 4. Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.
5. Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.
6. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така, че да запри

Продукти

  • 1 пакет кори за баница
  • 125 г масло
  • 1 стрък праз
  • 500 г гъби
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. мащерка
  • 100 г кашкавал
  • 100 г пушено сирене
  • 100 г краве сирене
  • 4 яйца
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • сол и пипер на вкус

Свързани рецепти