Подготовка
1. Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполовете. Задушете го в олиото докато омекне.
2. Прибавете нарязаните гъби при задушения праз, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност.
3. Нарежете сирената на кубчета и ги разбъркайте с изстиналата смес от гъбите и праза. 4. Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.
5. Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.
6. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така, че да запри
2. Прибавете нарязаните гъби при задушения праз, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност.
3. Нарежете сирената на кубчета и ги разбъркайте с изстиналата смес от гъбите и праза. 4. Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.
5. Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.
6. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така, че да запри
Продукти
- 1 пакет кори за баница
- 125 г масло
- 1 стрък праз
- 500 г гъби
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. мащерка
- 100 г кашкавал
- 100 г пушено сирене
- 100 г краве сирене
- 4 яйца
- 3 с.л. заквасена сметана
- сол и пипер на вкус