Бисквити Ян Хахел
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете яйцето, канелата и солта и продължете разбиването. След това добавете и брашното, смесено със содата. Щом тестото започне да залепва за бъркалката спрете разбиването и го прехвърлете върху парче прозрачно фолио. Сплескайте тестото и го увийте във фолиото. Оставете го в хладилник хубаво да се стегне.
2. Разточете студеното тесто в правоъгълна форма с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Сложете го в правоъгълна плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете тестото с яйце, поръсете го със захар и с филирани бадеми. Притиснете ги леко към тестото. Изпечете тестото за 15 минути на 170 градуса.
3. Разрежете тестото на квадрати.
2. Разточете студеното тесто в правоъгълна форма с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Сложете го в правоъгълна плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете тестото с яйце, поръсете го със захар и с филирани бадеми. Притиснете ги леко към тестото. Изпечете тестото за 15 минути на 170 градуса.
3. Разрежете тестото на квадрати.
Продукти
- 200 г масло 150 г захар 1 яйце 1 ч.л. канела 1 щипка сол 330 г брашно 1 ч.л. содаЗа намазване:1 яйцеЗа поръсване: захар филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад