Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете яйцето, канелата и солта и продължете разбиването. След това добавете и брашното, смесено със содата. Щом тестото започне да залепва за бъркалката спрете разбиването и го прехвърлете върху парче прозрачно фолио. Сплескайте тестото и го увийте във фолиото. Оставете го в хладилник хубаво да се стегне.
2. Разточете студеното тесто в правоъгълна форма с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Сложете го в правоъгълна плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете тестото с яйце, поръсете го със захар и с филирани бадеми. Притиснете ги леко към тестото. Изпечете тестото за 15 минути на 170 градуса.
3. Разрежете тестото на квадрати.
2. Разточете студеното тесто в правоъгълна форма с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Сложете го в правоъгълна плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете тестото с яйце, поръсете го със захар и с филирани бадеми. Притиснете ги леко към тестото. Изпечете тестото за 15 минути на 170 градуса.
3. Разрежете тестото на квадрати.
Продукти
- 200 г масло
- 150 г захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. канела
- 1 щипка сол
- 330 г брашно
- 1 ч.л. сода
За намазване:
- 1 яйце
За поръсване:
- захар
- филирани бадеми