Тестото за тези бисквити венчета е маслено и се приготвя бързо. След като престои в хладилник, за да се стегне, тестото се разточва и се оформят кръгли бисквити. След това бисквитите се мажат с бяла глазура и се украсяват със захаросани цитруси и ядливи цветя.

Продукти

  • За тестото:
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 110 г безсолно масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.л. ванилова паста
  • 1 голямо яйце
  • 1 портокал, настъргана кора
  • 2 с.л. коняк
  • За глазурата:
  • 2 ч.ч. пудра захар
  • 1 голям белтък
  • 1-2 ч.л. лимонов сок
  • За украса:
  • ядки шамфъстък
  • захаросан джинджифил
  • захаросани цитрусови плодове
  • захаросани ядливи цветя

Начин на приготвяне:

  • 1. За тестото смесете в купа брашното със солта и бакпулвера и разбъркайте. В друга купа разбийте мекото масло с помощта на миксер. Към него постепенно добавете захарта, без да спирате разбиването. След това добавете яйцето, фино настърганата портокалова кора и коняка. Добавете сухите съставки, лъжица по лъжица и разбивайте до хомогенност. Извадете тестото върху леко набрашнен плот и го оформете на плосък диск. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 45 минути.
  • 2. Разточете тестото върху набрашнен плот на кръг с дебелина 6 мм. С помощта на 9-сантиметров ринг изрежете бисквитите. За да изрежете кръгче по средата, използвайте рингче с диаметър 2.5 см. Слепете остатъците от тестото и разточете отново. Изрежете отново с помощта на ринг, за да получите 16 бисквити. Подредете бисквитите и изрязаните кръгчета от средата в тави, постлани с хартия за печене. Поставете в хладилник за 1 час, докато се втвърдят. След това печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
  • 3. За глазурата пресейте пудрата захар в голяма купа и пуснете миксера. Добавете белтъка, а след това и лимоновия сок, без да спирате разбиването. Консистенцията на глазурата трябва да е рядка, но не течна.
  • 4. Потопете повърхността на всяка бисквита в глазурата и подредете върху решетка. Украсете с парченца захаросан джинджифил и цитруси, нарязани ядки и ядливи цветя. Работете на порции, за да не засъхне глазурата преди да сте украсили бисквитите.

Свързани рецепти

Виж всички