Бисквити венчета
Рецепта от: Марта Стюарт
Тестото за тези бисквити венчета е маслено и се приготвя бързо. След като престои в хладилник, за да се стегне, тестото се разточва и се оформят кръгли бисквити. След това бисквитите се мажат с бяла глазура и се украсяват със захаросани цитруси и ядливи цветя.
Продукти
- За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. бакпулвер
- 110 г безсолно масло
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.л. ванилова паста
- 1 голямо яйце
- 1 портокал, настъргана кора
- 2 с.л. коняк
- За глазурата:
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 голям белтък
- 1-2 ч.л. лимонов сок
- За украса:
- ядки шамфъстък
- захаросан джинджифил
- захаросани цитрусови плодове
- захаросани ядливи цветя
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото смесете в купа брашното със солта и бакпулвера и разбъркайте. В друга купа разбийте мекото масло с помощта на миксер. Към него постепенно добавете захарта, без да спирате разбиването. След това добавете яйцето, фино настърганата портокалова кора и коняка. Добавете сухите съставки, лъжица по лъжица и разбивайте до хомогенност. Извадете тестото върху леко набрашнен плот и го оформете на плосък диск. Увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 45 минути.
- 2. Разточете тестото върху набрашнен плот на кръг с дебелина 6 мм. С помощта на 9-сантиметров ринг изрежете бисквитите. За да изрежете кръгче по средата, използвайте рингче с диаметър 2.5 см. Слепете остатъците от тестото и разточете отново. Изрежете отново с помощта на ринг, за да получите 16 бисквити. Подредете бисквитите и изрязаните кръгчета от средата в тави, постлани с хартия за печене. Поставете в хладилник за 1 час, докато се втвърдят. След това печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
- 3. За глазурата пресейте пудрата захар в голяма купа и пуснете миксера. Добавете белтъка, а след това и лимоновия сок, без да спирате разбиването. Консистенцията на глазурата трябва да е рядка, но не течна.
- 4. Потопете повърхността на всяка бисквита в глазурата и подредете върху решетка. Украсете с парченца захаросан джинджифил и цитруси, нарязани ядки и ядливи цветя. Работете на порции, за да не засъхне глазурата преди да сте украсили бисквитите.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Слепени сладки с шоколадов ганаш
Рецепти Кирстен Тиболс
Флорентини