Бисквити Уют
Продукти
- 120 г меко масло 100 г сирене Рикота 180 г захар 1 ч.л. настъргана лимонова кора 1 ч.л. настъргана портокалова кора 1 яйце 1 ванилия 2 ч.ч. брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сода бикарбонат 1 щипка сол 1 ч.л. шоколадов чипс 100 г запечени натрошени бадеми 1 ui 1 teentje knoflook 500 g rijst 1 tl kaneelpoeder 750 ml kippenbouillon
Начин на приготвяне:
- 1. С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори. 2. Пресейте брашното заедно с набухвателите, солта и ванилията. Сипете го в маслената смес и разбъркайте.
- 3. Прибавете ядките и шоколадовия чипс.
- 4. Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин.
- 5. С малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто върху тава, покрита с хартия за печене. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.
- 6. Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване за 9-10 ми
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад