Подготовка

1. С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори. 2. Пресейте брашното заедно с набухвателите, солта и ванилията. Сипете го в маслената смес и разбъркайте.
3. Прибавете ядките и шоколадовия чипс.
4. Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин.
5. С малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто върху тава, покрита с хартия за печене. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.
6. Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване за 9-10 ми

Продукти

  • 120 г меко масло
  • 100 г сирене Рикота
  • 180 г захар
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1 ч.л. настъргана портокалова кора
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сода бикарбонат
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. шоколадов чипс
  • 100 г запечени натрошени бадеми
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g rijst
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 750 ml kippenbouillon

Свързани рецепти