Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното върху студен плот. Направете кладенче в него и сложете в него жълтъка, маслото и захарта. Настържете и кората на лимона. Омесете тесто, като си помагате с шпатула.
2. Оформете топка от тестото, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Поставете тестото в хладилник за половин час.
3. Разточете тестото тънко. С помощта на специални резачки или чаши изрежете кръгчета - може да са по-малки или по-големи. Изрежете същото количество кръгчета, вътре в които направете по-малки кръгчета. Това са капаците на бисквитите.
4. В тава, постлана с хартия за печене наредете всички долни кръгчета и ги намажете с разбито яйце. Захлупете ги с капачетата и намажете и тях с яйце. В дупките на бисквитите поставете сладко от кайсии или друго сладко, по желание.
5. Печете бисквитите 12-15 минути на 180 градуса.

Продукти

  • 1 жълтък
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 150 г брашно
  • 100 г масло
  • 50 г пудра захар
  • 150 г кайсиево сладко
  • 1 яйце за намазване

Свързани рецепти