Бисквити с шамфъстък
Рецепта от: Павел Павлов
1. Накълцайте шамфъстъците на ситно. Смесете маслото, захарта, яйцето, нарязаните шамфъстъци и 75 грама от брашното в купата на кухненски робот и замесете тесто. Добавете останалите 150 грама брашно и солта и отново разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Извадете тестото от купата на миксера и с помощта на фолио за свежо съхранение оформете руло. Приберете го в хладилник, за да стегне.
2. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Нарежете рулото на тънки филийки, подредете ги в тава, застлана с перфориран силиконов килим. Изпечете бисквитите до готовност - за 8-10 минути.
3. За крема разбъркайте крем сиренето с маслото, пудрата захар и ликьора от вишни с помощта на миксер.
4. За соса загрейте сметаната. В купа начупете шоколада и излейте горещата сметана върху него. Разбъркайте, докато той се разтопи, прибавете и редукцията от балсамов оцет и отново разбъркайте.
5. Сложете розовия пипер в цедка и я разтръскайте - люспите трябва да паднат на плота, а зърната пипер да останат в цедката.
6. Слепете бисквитите с крем, полейте ги със соса, поръсете с люспите на розов пипер и поднесете.
2. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Нарежете рулото на тънки филийки, подредете ги в тава, застлана с перфориран силиконов килим. Изпечете бисквитите до готовност - за 8-10 минути.
3. За крема разбъркайте крем сиренето с маслото, пудрата захар и ликьора от вишни с помощта на миксер.
4. За соса загрейте сметаната. В купа начупете шоколада и излейте горещата сметана върху него. Разбъркайте, докато той се разтопи, прибавете и редукцията от балсамов оцет и отново разбъркайте.
5. Сложете розовия пипер в цедка и я разтръскайте - люспите трябва да паднат на плота, а зърната пипер да останат в цедката.
6. Слепете бисквитите с крем, полейте ги със соса, поръсете с люспите на розов пипер и поднесете.
Продукти
- За бисквитите:120 г меко масло 90 г пудра захар 2 г сол 50 г шамфъстъци 50 г яйца 225 г брашноЗа крема:200 г крем сирене 100 г масло 50 г пудра захар 50 мл ликьор от вишниЗа соса:100 г течна животинска сметана (над 30% масленост) 100 г натурален шоколад (70% какао) 20 г балсамова редукцияДопълнително: зърна розов пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад