Начин на приготвяне:
Смесете в кухненски робот или с помощта на миксер яйцето и охладеното масло, нарязано на кубчета. Добавете и ванилията. Трябва да се получи крем. След това добавете брашното, а най-накрая пудрата захар. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете да престои в хладилник 1 час. Откъсвайте парчета от студеното тесто и с помощта на точилка ги разточвайте. Изрязвайте бисквити с формички. Изпечете бисквитите на слаба температура /170-180 градуса/ 15 минути. В края на печенето те остават бели на цвят.
Може да украсите бисквитите с разтопен шоколад, затоплено карамелизирано мляко, шоколадови пръчици или кокосови стърготини.
Може да украсите бисквитите с разтопен шоколад, затоплено карамелизирано мляко, шоколадови пръчици или кокосови стърготини.
Продукти
- 300 г брашно
- 100 г масло
- 100 г пудра захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. течна ванилия
За украса:
- карамелизирано мляко
- шоколад
- разноцветни шоколадови пръчици