Бисквити с портокалов пълнеж и шоколад
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За портоколавия мармалад измийте хубаво един портокал или използвайте био портокал и го сложете в тенджера с гореща вода. Оставете го да ври в продължение на 2 часа на слаб огън.
2. Нарежете сварения портокал на дребни кубчета. Направете захарен сироп от захарта и малко вода. Щом заври сместа добавете нарязания портокал и настържете кората на лимона. Оставете мармалада да се сгъсти. При необходимост добавете още малко вода.
3. За бисквитите разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер до пухкавост. Отделно смесете брашното, бакпулвер, солта и настърганата кора на портокала. Добавете сухите продукти към яйчената смес и внимателно разбъркайте на ръка. Прехвърлете сместа в пош с гладък накрайник.
4. Върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте кръгчета с диаметър 5 см на достатъчно разстояние едно от друго. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 8 минути.
5. Намажете всяка бисквита с охладен портокалов мармалад, като хубаво го притискате към нея. Подредете бисквитите в голяма тава. Ако мармаладът ви се е получил по-рядък, след като намажете бисквитите с него ги сложете във фризер за кратко да се стегнат.
6. Разтопете шоколада на водна бяна. Извадете 2/3 от него върху студен плот и с помощта на шпакла го разстилайте в продължение на няколко минути, докато температурата му падне до 31 градуса. След това го върнете в купата при останалия шоколад и разбъркайте до гладкост.
7. Потопяйте бисквитите откъм портокаловия мармалад в шоколада, като ги хващате с вилица. Шоколадът трябва да покрие само портокаловия мармалад, а не самата бисквита. Подредете бисквитите отново в тавата и го оставете на хладно, за да се втвърди шоколада.
2. Нарежете сварения портокал на дребни кубчета. Направете захарен сироп от захарта и малко вода. Щом заври сместа добавете нарязания портокал и настържете кората на лимона. Оставете мармалада да се сгъсти. При необходимост добавете още малко вода.
3. За бисквитите разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер до пухкавост. Отделно смесете брашното, бакпулвер, солта и настърганата кора на портокала. Добавете сухите продукти към яйчената смес и внимателно разбъркайте на ръка. Прехвърлете сместа в пош с гладък накрайник.
4. Върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте кръгчета с диаметър 5 см на достатъчно разстояние едно от друго. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 8 минути.
5. Намажете всяка бисквита с охладен портокалов мармалад, като хубаво го притискате към нея. Подредете бисквитите в голяма тава. Ако мармаладът ви се е получил по-рядък, след като намажете бисквитите с него ги сложете във фризер за кратко да се стегнат.
6. Разтопете шоколада на водна бяна. Извадете 2/3 от него върху студен плот и с помощта на шпакла го разстилайте в продължение на няколко минути, докато температурата му падне до 31 градуса. След това го върнете в купата при останалия шоколад и разбъркайте до гладкост.
7. Потопяйте бисквитите откъм портокаловия мармалад в шоколада, като ги хващате с вилица. Шоколадът трябва да покрие само портокаловия мармалад, а не самата бисквита. Подредете бисквитите отново в тавата и го оставете на хладно, за да се втвърди шоколада.
Продукти
- За бисквитите:2 яйца 100 г захар 1 портокал настъргана кора 120 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер щипка солЗа портокаловия мармалад:1 портокал 250 г захар 1 лимон настъргана кора водаДопълнително:400 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери