Бисквити с портокалов пълнеж и шоколад

Бисквити с портокалов пълнеж и шоколад

Начин на приготвяне:

1. За портоколавия мармалад измийте хубаво един портокал или използвайте био портокал и го сложете в тенджера с гореща вода. Оставете го да ври в продължение на 2 часа на слаб огън.
2. Нарежете сварения портокал на дребни кубчета. Направете захарен сироп от захарта и малко вода. Щом заври сместа добавете нарязания портокал и настържете кората на лимона. Оставете мармалада да се сгъсти. При необходимост добавете още малко вода.
3. За бисквитите разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер до пухкавост. Отделно смесете брашното, бакпулвер, солта и настърганата кора на портокала. Добавете сухите продукти към яйчената смес и внимателно разбъркайте на ръка. Прехвърлете сместа в пош с гладък накрайник.
4. Върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте кръгчета с диаметър 5 см на достатъчно разстояние едно от друго. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 8 минути.
5. Намажете всяка бисквита с охладен портокалов мармалад, като хубаво го притискате към нея. Подредете бисквитите в голяма тава. Ако мармаладът ви се е получил по-рядък, след като намажете бисквитите с него ги сложете във фризер за кратко да се стегнат.
6. Разтопете шоколада на водна бяна. Извадете 2/3 от него върху студен плот и с помощта на шпакла го разстилайте в продължение на няколко минути, докато температурата му падне до 31 градуса. След това го върнете в купата при останалия шоколад и разбъркайте до гладкост.
7. Потопяйте бисквитите откъм портокаловия мармалад в шоколада, като ги хващате с вилица. Шоколадът трябва да покрие само портокаловия мармалад, а не самата бисквита. Подредете бисквитите отново в тавата и го оставете на хладно, за да се втвърди шоколада.

Продукти

За бисквитите:

  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 120 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

За портокаловия мармалад:

  • 1 портокал
  • 250 г захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • вода

Допълнително:

  • 400 г натурален шоколад

Свързани рецепти