Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот или в купа сипете брашното, пармезана и мащерката. Разбъркайте ги.
2. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете и киселото млякото. Разбъркайте до хомогенност.
3. Извадете тестото и го доомесете върху плота. Оформете го на руло и го увийте в прозрачно фолио, като добре го стегнете. Поставете в ладилник за 30 минути.
4. Върху дъска или върху плота поръсете смес от сусам и морска сол. Разопаковайте рулото тесто и го оваляйте в тях. Нарежете тестото на филийки. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
5. Поднесете охладените солени бисквити с чаша бяло вино.

Продукти

  • 250 г брашно
  • 100 г масло
  • 60 г смлян пармезан
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 150 г кисело мляко
  • сусам
  • морска сол

Свързани рецепти