Начин на приготвяне:

1. Накиснете стафидите в ром или бренди поне за 15 минути.
2. Нарежете бутер тестото на квадратчета с размери 10 х 10 см или по-малки. Леко ги разточете, като си набрашнявате плота.
3. Разбийте мекото масло със захарта до пухкавост. Накрая добавете и брашното. Добавете изцедените стафиди и разбъркайте.
4. Върху 5 квадратчета сложете от пълнежа и го разстелете почти по цялата повърхност. Захлупете с друго квадратче отгоре. С помощта на назъбена формичка притиснете и отстранете излишното. Така направете 5 сладки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Смесете захарта и канелата. Намажете сладките с разбито яйце, а след това ги поръсете с канелена захар. Печете сладките на 200 градуса 20 минути.

Продукти

  • 250 г бутер тесто
  • 200 г стафиди
  • 100 мл бренди
  • 90 г масло
  • 90 г кафява захар
  • 45 г брашно
  • 80 г захар
  • 1 с.л. канела
  • 1 бр. разбито яйце за намазване

Свързани рецепти