Бисквити с пълнеж от Тил
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете стафидите в ром или бренди поне за 15 минути.
2. Нарежете бутер тестото на квадратчета с размери 10 х 10 см или по-малки. Леко ги разточете, като си набрашнявате плота.
3. Разбийте мекото масло със захарта до пухкавост. Накрая добавете и брашното. Добавете изцедените стафиди и разбъркайте.
4. Върху 5 квадратчета сложете от пълнежа и го разстелете почти по цялата повърхност. Захлупете с друго квадратче отгоре. С помощта на назъбена формичка притиснете и отстранете излишното. Така направете 5 сладки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Смесете захарта и канелата. Намажете сладките с разбито яйце, а след това ги поръсете с канелена захар. Печете сладките на 200 градуса 20 минути.
2. Нарежете бутер тестото на квадратчета с размери 10 х 10 см или по-малки. Леко ги разточете, като си набрашнявате плота.
3. Разбийте мекото масло със захарта до пухкавост. Накрая добавете и брашното. Добавете изцедените стафиди и разбъркайте.
4. Върху 5 квадратчета сложете от пълнежа и го разстелете почти по цялата повърхност. Захлупете с друго квадратче отгоре. С помощта на назъбена формичка притиснете и отстранете излишното. Така направете 5 сладки и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Смесете захарта и канелата. Намажете сладките с разбито яйце, а след това ги поръсете с канелена захар. Печете сладките на 200 градуса 20 минути.
Продукти
- 250 г бутер тесто 200 г стафиди 100 мл бренди 90 г масло 90 г кафява захар 45 г брашно 80 г захар 1 с.л. канела 1 бр. разбито яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове