Бисквити с овесени ядки
Сместа се разбива с помощта на миксер или кухненски робот. Първо се смесват поомекналото масло и захарта. Следват остърганата ванилия и яйцата. Накрая се добавят сухите съставки - брашно, бакпулвер, подправките. Накрая се добавят и начупените ореги. Върху постлана с хартия тавичка се нареждат топки /може да се ползва лъжица за сладолед/ от сместа така, че да има разстояние помежду им. След това с намокрени ръце топките се сплескват и се пекат около 10 минути на 190 градуса.
Продукти
- 60 г масло 100 г бяла захар 100 г кафява захар 2 яйца 1 пръчка ванилия 120 г брашно 130 г овесени ядки 1 с.л. бакпулвер 1 щипка канела 1 щипка сол 75 г орехи пекан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад