Бисквити с овесени ядки
Сместа се разбива с помощта на миксер или кухненски робот. Първо се смесват поомекналото масло и захарта. Следват остърганата ванилия и яйцата. Накрая се добавят сухите съставки - брашно, бакпулвер, подправките. Накрая се добавят и начупените ореги. Върху постлана с хартия тавичка се нареждат топки /може да се ползва лъжица за сладолед/ от сместа така, че да има разстояние помежду им. След това с намокрени ръце топките се сплескват и се пекат около 10 минути на 190 градуса.

Продукти

  • 60 г масло 100 г бяла захар 100 г кафява захар 2 яйца 1 пръчка ванилия 120 г брашно 130 г овесени ядки 1 с.л. бакпулвер 1 щипка канела 1 щипка сол 75 г орехи пекан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички