Начин на приготвяне:
Сместа се разбива с помощта на миксер или кухненски робот. Първо се смесват поомекналото масло и захарта. Следват остърганата ванилия и яйцата. Накрая се добавят сухите съставки - брашно, бакпулвер, подправките. Накрая се добавят и начупените ореги. Върху постлана с хартия тавичка се нареждат топки /може да се ползва лъжица за сладолед/ от сместа така, че да има разстояние помежду им. След това с намокрени ръце топките се сплескват и се пекат около 10 минути на 190 градуса.
Продукти
- 60 г масло
- 100 г бяла захар
- 100 г кафява захар
- 2 яйца
- 1 пръчка ванилия
- 120 г брашно
- 130 г овесени ядки
- 1 с.л. бакпулвер
- 1 щипка канела
- 1 щипка сол
- 75 г орехи пекан