1. Сипете смлените овесени ядки в блендер или кухненски робот заедно с брашното, захарта, яйцето, бакпулвера и начупеното на парченца масло. Разбъркайте на ниска скорост, до хомогенност. Добавете меда без да спирате робота.
2. Пресипете тестото върху парче прозрачно фолио, оформете го на руло и завийте като бонбон. Поставете тестото в хладилник или фризер, за да се стегне.
3. Развийте тестото и го нарежете на филийки с дебелина 2 см. Подредете ги легнали в тава, постлана с хартия за печене.
4. Нарежете сушените кайсии и белените лешници. Върху всяка бисквита наредете парченца кайсия и лешници. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.

Продукти

  • 120 г фино смлени овесени ядки 120 г брашно 120 г масло 1 бакпулвер 75 г захар 1 яйце 1 с.л. течен мед 70 г сушени кайсии 70 г белени лешници

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички