Бисквити с булгур /ичли кюфте/
Рецепта от: Максут Ашкар

1. Сипете булгура в купа и го залейте с горещата вода.
2. Парчето месо трябва д е без ципи и мазнини. Пасирайте го в блендер. Добавете го към набъбналия булгур заедно с двата вида пюре и сол. Омесете сместа с ръце.
3. Добавете галетата и щипка кимион и омесете отново. Налейте малко вода и продължете да месите. Щом оформите топка, е готово.
4. Разточете тестото с помощта на точилка на тънък лист, между два листа хартия за печене. С помощта на чаша или купичка изрежете кръгчета.
5. В тиган загрейте два пръста олио и изпържете бисквитите от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка.
6. Сервирайте хрупкавите бисквити с булгур с мухамара.
2. Парчето месо трябва д е без ципи и мазнини. Пасирайте го в блендер. Добавете го към набъбналия булгур заедно с двата вида пюре и сол. Омесете сместа с ръце.
3. Добавете галетата и щипка кимион и омесете отново. Налейте малко вода и продължете да месите. Щом оформите топка, е готово.
4. Разточете тестото с помощта на точилка на тънък лист, между два листа хартия за печене. С помощта на чаша или купичка изрежете кръгчета.
5. В тиган загрейте два пръста олио и изпържете бисквитите от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка.
6. Сервирайте хрупкавите бисквити с булгур с мухамара.
Продукти
- 200 г фин булгур 0.5 ч.ч. гореща вода 70 г телешко филе 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. пюре от чушки 2 с.л. галета сол олио за пържене вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска