Бисквити с булгур /ичли кюфте/
1. Сипете булгура в купа и го залейте с горещата вода.
2. Парчето месо трябва д е без ципи и мазнини. Пасирайте го в блендер. Добавете го към набъбналия булгур заедно с двата вида пюре и сол. Омесете сместа с ръце.
3. Добавете галетата и щипка кимион и омесете отново. Налейте малко вода и продължете да месите. Щом оформите топка, е готово.
4. Разточете тестото с помощта на точилка на тънък лист, между два листа хартия за печене. С помощта на чаша или купичка изрежете кръгчета.
5. В тиган загрейте два пръста олио и изпържете бисквитите от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка.
6. Сервирайте хрупкавите бисквити с булгур с мухамара.

Продукти

  • 200 г фин булгур 0.5 ч.ч. гореща вода 70 г телешко филе 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. пюре от чушки 2 с.л. галета сол олио за пържене вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички