Начин на приготвяне:

1. В купа сипете овесените ядки, самонабхуващото брашно и содата за хляб. Разбъркайте.
2. В друга купа, с помощта на миксер разбийте мекото масло с бялата захар, до пухкавост. Добавете кафявата захар и разбийте отново.
3. Добавете шоколада на прах, яйцето и сухите съставки. Разбийте отново до хомогенност. Накрая добавете шоколадовия чипс или начупен на малки парченца натурален шоколад. Разбъркайте.
4. Постелете две тави с хартия за печене. С помощта на 2 лъжици оформете купчинки от сместа. Обелете и нарежете узрял банан на кръгчета. поставете по едно парченце банан върху всяка купчинка и притиснете леко. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
5. Бисквитите са идеални за закуска за училище за вашите деца.

Продукти

  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. брашно с набухвател
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 130 г масло
  • 0.5 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1 с.л. шоколад на прах
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.ч. шоколадов чипс
  • 1 банан

Свързани рецепти