Бисквити от Гауда
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа разбъркайте захарта и маслото. Добавете жълтъка, настърганата кора от лимон и солта. Разбъркайте и добавете брашното.
2. Омесете гладко тесто на плота. Оформете руло от него и го увийте в прозрачно фолио. Оставете го за половин час в хладилника.
3. Сложете една шепа кристална захар върху плота и овъргаляйте рулото в нея докато тя полепне по него.
4. Нарежете рулото на филийки с дебелина 1 см. Наредете бисквитите в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто кафяво, около 15 минути.
2. Омесете гладко тесто на плота. Оформете руло от него и го увийте в прозрачно фолио. Оставете го за половин час в хладилника.
3. Сложете една шепа кристална захар върху плота и овъргаляйте рулото в нея докато тя полепне по него.
4. Нарежете рулото на филийки с дебелина 1 см. Наредете бисквитите в плоска тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто кафяво, около 15 минути.
Продукти
- 1 лимон 125 г пудра захар 200 г масло 1 жълтък 1 щипка сол 250 г брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад