Бисквити близалки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете дървени клеки с един заострен край в студена вода.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете захарта, яйцето, студеното масло и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бързо смесете продуктите. Щом се образува тесто, го разделете на две равни части. Омесете ваниловата част, а след това към останалото тесто добавете какаото и го омесете.
3. Разточете какаовото тесто в правогълна форма, с дебелина 5 мм. Разточете и ваниловото тесто в правоъгълник с почти същите размери като кафевия. Намажете кафявото тесто с разбит белтък и поставете листа бяло тесто върху него. Притиснете и навийте на руло. Увийте рулото в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
4. Развийте рулото и го нарежете на филийки с дебелина 1-2 см. Промушете дървена клечка в долната част на бисквитата. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
5. Подредете близалките във висока метална кутия.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете захарта, яйцето, студеното масло и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бързо смесете продуктите. Щом се образува тесто, го разделете на две равни части. Омесете ваниловата част, а след това към останалото тесто добавете какаото и го омесете.
3. Разточете какаовото тесто в правогълна форма, с дебелина 5 мм. Разточете и ваниловото тесто в правоъгълник с почти същите размери като кафевия. Намажете кафявото тесто с разбит белтък и поставете листа бяло тесто върху него. Притиснете и навийте на руло. Увийте рулото в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
4. Развийте рулото и го нарежете на филийки с дебелина 1-2 см. Промушете дървена клечка в долната част на бисквитата. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
5. Подредете близалките във висока метална кутия.
Продукти
- 1 шушулка ванилия 300 г брашно 150 г захар 1 яйце 150 г студено масло 1 с.л. какао 1 белтък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери