Бисквити близалки

Бисквити близалки

Начин на приготвяне:

1. Накиснете дървени клеки с един заострен край в студена вода.
2. Сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете захарта, яйцето, студеното масло и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бързо смесете продуктите. Щом се образува тесто, го разделете на две равни части. Омесете ваниловата част, а след това към останалото тесто добавете какаото и го омесете.
3. Разточете какаовото тесто в правогълна форма, с дебелина 5 мм. Разточете и ваниловото тесто в правоъгълник с почти същите размери като кафевия. Намажете кафявото тесто с разбит белтък и поставете листа бяло тесто върху него. Притиснете и навийте на руло. Увийте рулото в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
4. Развийте рулото и го нарежете на филийки с дебелина 1-2 см. Промушете дървена клечка в долната част на бисквитата. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
5. Подредете близалките във висока метална кутия.

Продукти

  • 1 шушулка ванилия
  • 300 г брашно
  • 150 г захар
  • 1 яйце
  • 150 г студено масло
  • 1 с.л. какао
  • 1 белтък

Свързани рецепти