Бисквити амарети
Рецепта от: Давид Скоко
- В блендер смелете фино бадемите.
- Разбийте белтъците с помощта на миксе Бавно добавете захарта, без да спирате разбиването докато се получи твърд сняг.
- Добавете смлените бадеми и бадемовия ликьор бавно към разбитите белтъци, като разбивате внимателно с помощта на силиконова шпатула.
- Пресипете сместа в пош и отрежете края така, че да се получи малък отвор. Шприцовайте малки бисквити върху предварително постлана с хартия за печене голяма тава, на разстояние една от друга 5 см. Поръсете всяка бисквитка с кедрови ядки.
- Печете амаретите в предварително загрята фурна на 140 градуса 15 минути. Щом леко изстинат, ги прехвърлете в поднос и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте амарети с чаша сладко вино, както правят в Истрия.
Продукти
- 300 г смлени бланширани бадеми
- 3 белтъка
- 250 г захар
- 1 с.л. бадемов ликьор
- кедрови ядки
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене