1. В блендер смелете фино бадемите.
  2. Разбийте белтъците с помощта на миксе Бавно добавете захарта, без да спирате разбиването докато се получи твърд сняг.
  3. Добавете смлените бадеми и бадемовия ликьор бавно към разбитите белтъци, като разбивате внимателно с помощта на силиконова шпатула.
  4. Пресипете сместа в пош и отрежете края така, че да се получи малък отвор. Шприцовайте малки бисквити върху предварително постлана с хартия за печене голяма тава, на разстояние една от друга 5 см. Поръсете всяка бисквитка с кедрови ядки.
  5. Печете амаретите в предварително загрята фурна на 140 градуса 15 минути. Щом леко изстинат, ги прехвърлете в поднос и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте амарети с чаша сладко вино, както правят в Истрия.



Продукти

  • 300 г смлени бланширани бадеми
  • 3 белтъка
  • 250 г захар
  • 1 с.л. бадемов ликьор
  • кедрови ядки
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички