Начин на приготвяне:

1. Смелете ядките и ги запечете в сух тиган. Сипете ги в голяма купа и ги смесете със смлените бисквити. Сипете какаото, накиснатите стафиди, маслото, настърганата портокалова кора, разбъркайте и постепенно налейте кафето, трябва да получите лепкаво тесто. Накрая сипете разтопения на водна баня шоколад.
2. Разстелете тестото на тънък правоъгълник върху хартия за печене. Покрийте го с друг лист хартия и с точилка го разточете така, че да изтъни.
3. За пълнежа разбийте с миксер на гъст крем пудрата захар, ванилията и мекото маслото. Жълтъците разбийте с 2 с.л. захар. Смесете двата крема, накрая прибавете и смлените орехи и разбъркайте.
4. Разпределете масления крем върху блата равномерно. Изрежете неравните краищата. Завийте на руло заедно с хартията. Стегнете краищата и приберете в хладилника поне за 3–4 часа.
5. Преди да сервирате рулото, отстранете хартията и го гарнирайте с разбита с малко захар сметана. Поръсете с червени боровинки.

Продукти

  • 2 пакета чаени бисквити
  • 2 с.л. какао
  • 100 г меко масло
  • 1 ч.ч. кафе еспресо
  • 0.5 портокал
  • настъргана кора
  • 1 ч.ч. микс от ядки - шам-фъстък
  • орехи
  • бадеми
  • лешници
  • 1 шепа стафиди
  • 2 с.л. коняк
  • 100 г шоколад

За пълнежа:

  • 125 г меко масло
  • 3 с.л. пудра захар
  • 2 жълтъка
  • 1 ч.ч. фино смлени орехи
  • 1 пакетче ванилия

За гарниране:

  • 100 мл течна сметана
  • 2 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. червени боровинки

Свързани рецепти