1. Смелете ядките и ги запечете в сух тиган. Сипете ги в голяма купа и ги смесете със смлените бисквити. Сипете какаото, накиснатите стафиди, маслото, настърганата портокалова кора, разбъркайте и постепенно налейте кафето, трябва да получите лепкаво тесто. Накрая сипете разтопения на водна баня шоколад.
2. Разстелете тестото на тънък правоъгълник върху хартия за печене. Покрийте го с друг лист хартия и с точилка го разточете така, че да изтъни.
3. За пълнежа разбийте с миксер на гъст крем пудрата захар, ванилията и мекото маслото. Жълтъците разбийте с 2 с.л. захар. Смесете двата крема, накрая прибавете и смлените орехи и разбъркайте.
4. Разпределете масления крем върху блата равномерно. Изрежете неравните краищата. Завийте на руло заедно с хартията. Стегнете краищата и приберете в хладилника поне за 3–4 часа.
5. Преди да сервирате рулото, отстранете хартията и го гарнирайте с разбита с малко захар сметана. Поръсете с червени боровинки.

Продукти

  • 2 пакета чаени бисквити 2 с.л. какао 100 г меко масло 1 ч.ч. кафе еспресо 0.5 портокал настъргана кора 1 ч.ч. микс от ядки - шам-фъстък орехи бадеми лешници 1 шепа стафиди 2 с.л. коняк 100 г шоколадЗа пълнежа:125 г меко масло 3 с.л. пудра захар 2 жълтъка 1 ч.ч. фино смлени орехи 1 пакетче ванилияЗа гарниране:100 мл течна сметана 2 с.л. пудра захар 2 с.л. червени боровинки

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички