Бисквитено руло с боровинки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Отделете белтъците и жълтъците. Жълтъците разбийте с половината захар на водна баня, докато изсветлеят и станат пухкави. Разбийте белтъците леко с помощта на миксер, след това добавете останалата половина захар и разбийте до получаването на сняг.
2. Добавете малка част от разбитите белтъци при разбитите жълтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. След това добавете брашното и отново разбъркайте внимателно. Пресипете цялата смес при останалите разбити белтъци и разбъркайте до хомогенност. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник.
3. Постелете плоска голяма тава с хартия за печене и шприцовайте сместа на дълги ленти, плътно една до друга. Печете блата в предварително загрята фурна на 190 градуса 12 минути.
4. За пълнежа в купа разбъркайте добре крема сиренето с пудрата захар, след това добавете сметаната. Накрай добавете боровинките.
4. Поръсете изпечения блат с пудра захар и го обърнете върху плота. Отлепете хартията и разстелете пълнежа равномерно върху блата. Навийте внимателно рулото и го поставете в подходяща чиния.
5. За украсата разбийте сметаната със захарта с помощта на миксер. Прехвърлете я в шприц с назъбен накрайник, може да я сложите в хладилник за кратко.
6. Шприцовайте розички от сметана по дължината на рулото, а във всяка поставете по една боровинка. Поръсете с малко пудра захар.
Продукти
- За блата:5 яйца 300 г захар 125 г брашно 2 с.л. пудра захарЗа пълнежа:3 с.л. пудра захар 300 г крема сирене 250 г боровинки 100 г заквасена сметанаЗа гарниране:200 мл течна сметана 50 г захар 50 г боровинки 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери