1. За бисквитите в купа смесете двата вида брашно, нарязаното на кубчета масло, захарта, меда, солта, канелата, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте с ръце, така че да се получат трохи, налейте 1-2 с.л. студена вода и отново разбъркайте. Оформете диск, покрийте с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.

2. Загрейте фурната на 180 градуса. Разточете тестото на тънка кора. Изрежете квадрати. Поставете ги в тава, надупчете ги с вилица и ги печете до готовност - 8 минути. Оставете ги да се охладят.

3. За крема разбъркайте маскарпонето с пюрираните банани и захарта. Сметаната разбийте с ваниловата захар и разбъркайте с маскарпонето.

4. Потопете част от бисквитите в смес от мляко, уиски и захар. На дъното на тавата разпределете малко от крема. Отгоре подредете бисквити една до друга. Сложете течния шоколад в пош и разнесете част от него върху бисквитите.
5. Отгоре поставете част от крема, отново напоени бисквити, шоколад, крем и така докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Заравнете и приберете в хладилник за 8 часа.

6. За карамела карамелизирайте захарта в касерола, налейте сметаната и когато карамелът се разтвори, дръпнете от котлона. Прибавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Оставете леко да се охлади.

7. Поднесете тортата с карамеления сос.

Продукти

  • За бисквитите:150 г пълнозърнесто брашно 70 г бяло брашно 120 г студено масло 50 г захар 40 г мед 1 щипка сол 1 пакетче ванилия 0.5 ч.л. бакпулвер 0.5 ч.л. канелаЗа крема:500 г маскарпоне 2 банана 250 г течна животинска сметана 150 г пудра захар 10 г бурбонска ванилова захарДопълнително:200 г течен шоколад 300 мл прясно мляко 80 мл уиски 40 г захарЗа карамеления сос:200 г кафява захар демерара 150 мл течна животинска сметана 70 г краве масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички