Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта и солта с помощта на миксер. Добавете на тънка струйка бирата и като продължавате разбъркването.
3. Добавете нарязания на ситно магданоз, а след това прецедените мариновани лукчета.
4. Намаслете хубаво правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене върху дъното и стените и така, че краищата и да стърчат.
5. Изсипете половината разтопено масло във формата. Отгоре изсипете кексовата смес и я разстелете равномерно с помощта на шпатула. Върху нея изсипете останалото масло. Печете хляба 1 час на 180 градуса.
6. Поднесете нарязания бирен хляб с плато сирена или колбаси.

Продукти

  • 115 г масло
  • 385 г брашно
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 3 ч.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 350 мл бира
  • 4 стръка магданоз
  • 150 г мариновани лукчета

Свързани рецепти