Бирен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта и солта с помощта на миксер. Добавете на тънка струйка бирата и като продължавате разбъркването.
3. Добавете нарязания на ситно магданоз, а след това прецедените мариновани лукчета.
4. Намаслете хубаво правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене върху дъното и стените и така, че краищата и да стърчат.
5. Изсипете половината разтопено масло във формата. Отгоре изсипете кексовата смес и я разстелете равномерно с помощта на шпатула. Върху нея изсипете останалото масло. Печете хляба 1 час на 180 градуса.
6. Поднесете нарязания бирен хляб с плато сирена или колбаси.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта и солта с помощта на миксер. Добавете на тънка струйка бирата и като продължавате разбъркването.
3. Добавете нарязания на ситно магданоз, а след това прецедените мариновани лукчета.
4. Намаслете хубаво правоъгълна дълбока форма за кекс. Постелете хартия за печене върху дъното и стените и така, че краищата и да стърчат.
5. Изсипете половината разтопено масло във формата. Отгоре изсипете кексовата смес и я разстелете равномерно с помощта на шпатула. Върху нея изсипете останалото масло. Печете хляба 1 час на 180 градуса.
6. Поднесете нарязания бирен хляб с плато сирена или колбаси.
Продукти
- 115 г масло 385 г брашно 1 с.л. бакпулвер 3 ч.л. захар 1 щипка сол 350 мл бира 4 стръка магданоз 150 г мариновани лукчета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо