1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Разтворете маята в чаша вода, разбъркайте с пръсти, добавете захарта, солта, двете предварително разбити яйца и сметаната. Разбъркайте леко и постепенно добавяйте брашното. Омесете меко и еластично тесто. Ако е нужно, прибавете още малко брашно. Сложете тестото в намазнена със зехтин купа, покрийте я с фолио за свежо съхранение и го оставете да втаса докато удвои обема си.
3. Разтопете маслото. Смесете го с наситнените билки. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете с малко от билковото масло.
4. В гнездата на форма за мъфини сложете по няколко хапчици тесто – събират се по около 4-5, докато ги напълните догоре.
5. Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги за около 20 – 25 минути.

Продукти

  • 500 г брашно 20 г прясна мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 2 яйца 1 с.л. заквасена сметана 100 г краве масло пресни билки - босилек риган мащерка зехтин 200 мл вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички