Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Разтворете маята в чаша вода, разбъркайте с пръсти, добавете захарта, солта, двете предварително разбити яйца и сметаната. Разбъркайте леко и постепенно добавяйте брашното. Омесете меко и еластично тесто. Ако е нужно, прибавете още малко брашно. Сложете тестото в намазнена със зехтин купа, покрийте я с фолио за свежо съхранение и го оставете да втаса докато удвои обема си.
3. Разтопете маслото. Смесете го с наситнените билки. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете с малко от билковото масло.
4. В гнездата на форма за мъфини сложете по няколко хапчици тесто – събират се по около 4-5, докато ги напълните догоре.
5. Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги за около 20 – 25 минути.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 20 г прясна мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 2 яйца
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 100 г краве масло
  • пресни билки - босилек
  • риган
  • мащерка
  • зехтин
  • 200 мл вода

Свързани рецепти