Бифтек с аспержи и картофи на скара
Рецепта от: Примож Долничар
1. Измийте картофите добре и ги подсушете. Поставете всеки картоф върху парче алуминиево фолио. Посолете, поръсете зехтин и поставете стръкче розмарин. Увийте всеки картоф отделно и ги печете в жаравата на огъня 30 минути.
2. Почистете месото от тлъстини и жили. Нарежете го на парчета с дебелина/височина 4 см. Намажете скарата със зехтин с помощта на четка и поставете бифтеците върху нея. Обръщайте всеки бифтек няколко пъти докато се изпече добре и от двете страни. Поставете месото върху дървена дъска и го оставете да си почине.
3. Изрежете твърдите краища на аспержите и ги поставете върху скарата. Полейте ги с малко вода, за да се задушат леко. Щом водата се изпари, поръсете аспержите с малко зехтин и ги запечете от всички страни.
4. Измийте и подсушете листата спанак.
5. Нарежете месото на парчета, поръсете с тънка струйка зехтин и ги посолете. Сервирайте печен телешки бифтек с печен картоф, печени аспержи и листа спанак.
Продукти
- 800 г телешки бифтек 4 големи картофа 100 г млад спанак 16 аспержи пресен розмарин зехтин сол вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Примож Долничар
Сръбски бургер
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Примож Долничар
Компот от круши
Рецепти Рецепти Примож Долничар
Пай с круши
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Примож Долничар
Подварак
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Примож Долничар
Задушено заешко с ньоки
Рецепти Примож Долничар
Сол с подправки