1. Измийте картофите добре и ги подсушете. Поставете всеки картоф върху парче алуминиево фолио. Посолете, поръсете зехтин и поставете стръкче розмарин. Увийте всеки картоф отделно и ги печете в жаравата на огъня 30 минути.
2. Почистете месото от тлъстини и жили. Нарежете го на парчета с дебелина/височина 4 см. Намажете скарата със зехтин с помощта на четка и поставете бифтеците върху нея. Обръщайте всеки бифтек няколко пъти докато се изпече добре и от двете страни. Поставете месото върху дървена дъска и го оставете да си почине. 
3. Изрежете твърдите краища на аспержите и ги поставете върху скарата. Полейте ги с малко вода, за да се задушат леко. Щом водата се изпари, поръсете аспержите с малко зехтин и ги запечете от всички страни.
4. Измийте и подсушете листата спанак.
5. Нарежете месото на парчета, поръсете с тънка струйка зехтин и ги посолете. Сервирайте печен телешки бифтек с печен картоф, печени аспержи и листа спанак.

Продукти

  • 800 г телешки бифтек 4 големи картофа 100 г млад спанак 16 аспержи пресен розмарин зехтин сол вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички