Бифтеци с кафе

Бифтеци с кафе

Начин на приготвяне:

1. Изрежете мазните части на бифтеците и ги изтънете.
2. Разтопете половината масло в дълбок тиган. Запържете небелените, смачкани скилидки чесън за 30-40 секунди. Подредете бифтеците в тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Пържете до образуването на кафява коричка. Обърнете месото и отново поръсете със сол и черен пипер. Извадете скилидките чесън и бифтеците в чиния.
3. В същия тиган разтопете останалото масло. Добавете горчицата и кафето и разбъркайте. Добавете сметаната и няколко капки лимонов сок. Бъркайте докато соса се посгъсти. Върнете бифтеците в соса, една по една, като хубаво ги овалвате в него.
4. В друг тиган изпържете яйцата в малко зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Обелете картофи и ги нарежете на пръчици. Изпържете ги в маслена баня.
6. Сервирайте бифтек, полят със сос, а върху него пържено яйце. Гарнирайте с пържени картофи.

Продукти

  • 4 телешки бифтека
  • 150 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • 250 мл течна животинска сметана
  • сол и черен пипер
  • 4 ч.л. горчица
  • 2 с.л. кафе еспресо
  • 1 лимон
  • 4 яйца
  • картофи

Свързани рецепти