Бичи опашки - Rabo del torro

Бичи опашки - Rabo del torro

Начин на приготвяне:

1. Нарежете морковите на кръгчета, чушката на кубчета, а лука, праза, чесъна и целината на ситно.
2. В тенджера под налягане сипете зехтина и нарязания чесън и го запържете за кратко. След това добавете останалите зеленчуци и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавете бичите опашки и разбъркайте. Залейте ги с вино олоросо и червено вино. Затворете тенджерата под налягане и варете ястието 40 минути, на бавен огън.
4. Разрежете всяка кора за баница на две. Във всяка половинка сипете по 1-2 с.л. от яхнията и завържете като пакетче. Вържете пакетчетата и ги подредете в тавичка. Запечете ги до златисто в предварително загрята фурна.
5. Сложете всяко пакетче с яхния в отделна чиния, като отстрани сипете от соса от яхнията.

Продукти

  • 2 кг бичи опашки
  • 3 скилидки чесън
  • 1 стрък праз
  • 1 стъбло селъри
  • 3 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 червена чушка
  • 0.25 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. вино олоросо
  • 300 мл червено вино
  • кори за баница

Свързани рецепти