Бичи опашки - Rabo del torro
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Нарежете морковите на кръгчета, чушката на кубчета, а лука, праза, чесъна и целината на ситно.
2. В тенджера под налягане сипете зехтина и нарязания чесън и го запържете за кратко. След това добавете останалите зеленчуци и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавете бичите опашки и разбъркайте. Залейте ги с вино олоросо и червено вино. Затворете тенджерата под налягане и варете ястието 40 минути, на бавен огън.
4. Разрежете всяка кора за баница на две. Във всяка половинка сипете по 1-2 с.л. от яхнията и завържете като пакетче. Вържете пакетчетата и ги подредете в тавичка. Запечете ги до златисто в предварително загрята фурна.
5. Сложете всяко пакетче с яхния в отделна чиния, като отстрани сипете от соса от яхнията.
2. В тенджера под налягане сипете зехтина и нарязания чесън и го запържете за кратко. След това добавете останалите зеленчуци и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавете бичите опашки и разбъркайте. Залейте ги с вино олоросо и червено вино. Затворете тенджерата под налягане и варете ястието 40 минути, на бавен огън.
4. Разрежете всяка кора за баница на две. Във всяка половинка сипете по 1-2 с.л. от яхнията и завържете като пакетче. Вържете пакетчетата и ги подредете в тавичка. Запечете ги до златисто в предварително загрята фурна.
5. Сложете всяко пакетче с яхния в отделна чиния, като отстрани сипете от соса от яхнията.
Продукти
- 2 кг бичи опашки 3 скилидки чесън 1 стрък праз 1 стъбло селъри 3 глави лук 2 моркова 1 червена чушка 0.25 ч.ч. зехтин 1 ч.ч. вино олоросо 300 мл червено вино кори за баница
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери