Бичи опашки - Rabo del torro
1. Нарежете морковите на кръгчета, чушката на кубчета, а лука, праза, чесъна и целината на ситно.
2. В тенджера под налягане сипете зехтина и нарязания чесън и го запържете за кратко. След това добавете останалите зеленчуци и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Добавете бичите опашки и разбъркайте. Залейте ги с вино олоросо и червено вино. Затворете тенджерата под налягане и варете ястието 40 минути, на бавен огън.
4. Разрежете всяка кора за баница на две. Във всяка половинка сипете по 1-2 с.л. от яхнията и завържете като пакетче. Вържете пакетчетата и ги подредете в тавичка. Запечете ги до златисто в предварително загрята фурна.
5. Сложете всяко пакетче с яхния в отделна чиния, като отстрани сипете от соса от яхнията.

Продукти

  • 2 кг бичи опашки 3 скилидки чесън 1 стрък праз 1 стъбло селъри 3 глави лук 2 моркова 1 червена чушка 0.25 ч.ч. зехтин 1 ч.ч. вино олоросо 300 мл червено вино кори за баница

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички