Бяла риба с билкова коричка и зелен боб
1. Посолете филетата риба и ги опечете или сварете на пара, до омекване.
2. За билковата коричка смесете всички продукти или ги смелете в блендер. Пресипете сместа в купичка, покрийте я и я оставете да почине в хладилник за 10-15 минути. След това нанесете от сместа върху всяко парче риба. Запечете рибата под грила на фурната.
3. Почистете зеления боб и баклата, ако използвате, и ги сварете във вряща подсолена вода, до омекване. Прецедете ги. Зрелият боб също трябва да е сварен.
4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган в масло и зехтин, до омекване. Добавете различните видове боб и бульона. Накрая добавете настъргана кора на лимона и нарязаните градински подправки. Овкусете със сол и черен пипер. Задушавайте 10 минути.
5. Сервирайте задушен боб, върху него риба с билкова коричка. Поръсете със зехтин, лимонов сок и прясно смлени сол и черен пипер.
2. За билковата коричка смесете всички продукти или ги смелете в блендер. Пресипете сместа в купичка, покрийте я и я оставете да почине в хладилник за 10-15 минути. След това нанесете от сместа върху всяко парче риба. Запечете рибата под грила на фурната.
3. Почистете зеления боб и баклата, ако използвате, и ги сварете във вряща подсолена вода, до омекване. Прецедете ги. Зрелият боб също трябва да е сварен.
4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган в масло и зехтин, до омекване. Добавете различните видове боб и бульона. Накрая добавете настъргана кора на лимона и нарязаните градински подправки. Овкусете със сол и черен пипер. Задушавайте 10 минути.
5. Сервирайте задушен боб, върху него риба с билкова коричка. Поръсете със зехтин, лимонов сок и прясно смлени сол и черен пипер.
Продукти
- 4 филета бяла риба х 150 гЗа билковата коричка:4 с.л. нарязани пресни подправки - естрагон керевиз магданоз лук пресен чесън 0.5 био лимон настъргана кора 2 с.л. пресни хлебни трохи 2 с.л. зехтин морска сол и черен пиперЗа боба:400 г смес от различни сортове боб - зелен боб бакла зрял боб 1 малка глава лук 3 скилидки чесън 4 с.л. пилешки или зеленчуков бульон 1 с.л. зехтин 1 с.л. масло 0.5 лимон сок 1 с.л. смес от пресни подправки 0.5 био лимон настъргана кора морска сол и черен пипер