Бяла риба с билкова коричка и зелен боб

Бяла риба с билкова коричка и зелен боб

Начин на приготвяне:

1. Посолете филетата риба и ги опечете или сварете на пара, до омекване.
2. За билковата коричка смесете всички продукти или ги смелете в блендер.  Пресипете сместа в купичка, покрийте я и я оставете да почине в хладилник за 10-15 минути. След това нанесете от сместа върху всяко парче риба. Запечете рибата под грила на фурната.
3. Почистете зеления боб и баклата, ако използвате, и ги сварете във вряща подсолена вода, до омекване. Прецедете ги. Зрелият боб също трябва да е сварен.
4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в дълбок тиган в масло и зехтин, до омекване. Добавете различните видове боб и бульона. Накрая добавете настъргана кора на лимона и нарязаните градински подправки. Овкусете със сол и черен пипер. Задушавайте 10 минути.
5. Сервирайте задушен боб, върху него риба с билкова коричка. Поръсете със зехтин, лимонов сок и прясно смлени сол и черен пипер.

Продукти

  • 4 филета бяла риба х 150 г

За билковата коричка:

  • 4 с.л. нарязани пресни подправки - естрагон
  • керевиз
  • магданоз
  • лук
  • пресен чесън
  • 0.5 био лимон
  • настъргана кора
  • 2 с.л. пресни хлебни трохи
  • 2 с.л. зехтин
  • морска сол и черен пипер

За боба:

  • 400 г смес от различни сортове боб - зелен боб
  • бакла
  • зрял боб
  • 1 малка глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 с.л. смес от пресни подправки
  • 0.5 био лимон
  • настъргана кора
  • морска сол и черен пипер