Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на пакета.

2. В тиган сипете зехтина и запържете в него на слаб огън нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и люта чушка за около 1 минута. Разрежете чери доматите на половинки, а след това ги смачкайте с ръце над тигана. Усилете огъня и разбъркайте. Добавете малко от водата от варенето на пастата. След това добавете предварително измитите под сутдена течаща вода миди вонголе (не използвайте миди с отворени черупки). Гответе 30 секунди и добавете бялото вино.

3. Щом всички миди в тигана се отворят, добавете фетучините като ги вадите с щипки от тенджерата. Добавете и малко вода от варенето. Накъсайте на едро листата босилек. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте за 10-20 секунди и дръпнете от огъня.

4. Сервирайте топли фетучини с вонголе, домати и босилек в дълбока чиния.

Продукти

  • 350 г безглутенови фетучини
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка червена люта чушка (bird eye)
  • 200 г миди вонголе
  • 250 г чери домати
  • 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
  • 1/2 ч.ч. листа босилек
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти