Безглутенова шоколадова мус торта
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тази печена торта от шоколадов мус със сигурностс ще достави удоволствие на всеки любител на шоколада. Върху тортата се разстила плътен слой от прясна сметана. Съхранявайте тортата до 3 дни в хладилник.
Продукти
- 375 г натурален шоколад (54% какао)
- 100 г млечен шоколад (33% какао)
- 1 ½ с.л. златен сироп
- 95 г безсолно масло
- 80 г захар
- 4 яйца
- 1 ч.л. ванилова паста
- Допълнително:
- 400 мл заквасена сметана
- 1 ч.л. какао
Начин на приготвяне:
- 1. В стъклена купа сипете нарязан или на капки натурален шоколад, меко масло и златен сироп. Поставете в микровълнова фурна за 1 минута. Разбъркайте шоколада, докато се разтопи напълно.
- 2. В друга купа разбийте яйцата (на стайна температура), захарта и ванилията, с помощта на миксер, за 15 минути. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност.
- 3. Направете дъно от алуминиево фолио на ринг за торта (18 см). От вътрешната страна намажете с мазнина ринга и поставете хартия за печене. Поставете така подготвения ринг въърху плоска тава. Изсипете сместа за тортата в него. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса (с вентилатор) 20-25 минути. След това оставете тортата да изстине напълно.
- 4. Отстранете ринга и дъното от алуминиево фолио и прехвърлете тортата върху поднос. Отстранете хартията за печене. Нанесете заквасената сметана върху тортата и поръсете с какао.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Найджела Лоусън
Торта "Павлова" с вкус на капучино
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Стоян и Лора
Мини торти "Добуш"
Рецепти Стоян и Лора
Кекс "Мозайка"
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел