Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепта от: Силвия Колока
Това е рецепта за бърза питка без глутен. Тестото за нея е с кисело мляко и няма нужда от втасване. Леко пикантният вкус идва от парченцата бекон и семената фенел, които се добавят в тестото.
Продукти
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 125 г бекон или панчета
- 2 с.л. семена от фенел
- 400 г безглутеново брашно с набухвател
- 125 г пълномаслено кисело мляко
- 200 мл вода
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона или панчетата на малки кубчета и ги запържете в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете 1 1/2 с.л. семена от фенел и разбъркайте. Гответе 5-8 минути, докато беконът се запържи добре. Извадете го в чиния, постлана с кухненска хартия. Оставете да изстине.
- 2. В голяма купа сипете брашното, водата, киселото мляко, 1 с.л. зехтин и разбъркайте. Добавете бекона със семената фенел и щипка сол. Разбъркайте добре сместа, докато се образува топка от лепкаво тесто. Прехвърлете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете в кръгла форма. С помощта на остър нож разрежете повърхността на 8 триъгълни парчета. Намажете леко с вода и поръсете останалите семена фенел. Печете питката в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути.
- 3. Оставете питката да изстине и поднесете с масло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"