Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуци
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно.
2. В същата вода сварете пастата, според указанията на пакета.
3. Разтопете маслото в касерола, докато замирише на ядки и дръпнете от огъня.
4. Почистете листата кейл и цикория от дръжките и твърдите жилки. Нарежете ги на ситно. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.
5. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него и запържете чесъна за 1 минута. След това добавете нарязаните зеленолистни зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Добавете разтопеното масло, като разбърквате непрекъснато. След това добавете и сварената и отцедена паста. Разбъркайте и разпределете в чинии.
6. Поръсете безглутеновата паста със зеленолистни зеленчуци с малко пармезан и щипка индийско орехче.
Продукти
- 2 пакета х 250 г трицветна безглутенова паста
- 100 г коприва
- 150 г кейл
- 150 г цикория (листа)
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. масло
- пармезан
- 1/4 ч.л. едър лют червен пипер
- сол и черен пипер
- прясно смляно индийско орехче
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол