1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно.

2. В същата вода сварете пастата, според указанията на пакета.

3. Разтопете маслото в касерола, докато замирише на ядки и дръпнете от огъня.

4. Почистете листата кейл и цикория от дръжките и твърдите жилки. Нарежете ги на ситно. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно.

5. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин в него и запържете чесъна за 1 минута. След това добавете нарязаните зеленолистни зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте енергично в продължение на 2-3 минути. Добавете разтопеното масло, като разбърквате непрекъснато. След това добавете и сварената и отцедена паста. Разбъркайте и разпределете в чинии.

6. Поръсете безглутеновата паста със зеленолистни зеленчуци с малко пармезан и щипка индийско орехче.

Продукти

  • 2 пакета х 250 г трицветна безглутенова паста
  • 100 г коприва
  • 150 г кейл
  • 150 г цикория (листа)
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. масло
  • пармезан
  • 1/4 ч.л. едър лют червен пипер
  • сол и черен пипер
  • прясно смляно индийско орехче

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички