Безглутенов тарт с манго
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За основата сипете филираните бадеми и кокосовите стърготини в блендер или кухненски робот. Добавете щипка сол и смелете фино.
2. В тенджерка загрейте кокосовото олио и кленовия сироп. Добавете ги към фино смляната смес и разбъркайте отново, до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на плитка форма за тарт с подвижно дъно. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно по дъното и стените, като много добре я притискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След това оставете блата да изстине добре.
4. За бисквитите "Сусамов корал" разтопете маслото. В купа смесете оризовото брашно, пудрата захар и сусама. Настържете фино кората на предварително добре измития и подсушен портокал. След това изтискайте сока му. Разбъркайте и добавете поизстиналото разтопено масло. Разбъркайте до хомогенност.
5. С помощта на лъжица сипвайте по малко от сместа в тава, постлана със силиконова подложка и разстелете в кръгче. Оставяйте достатъчно разстояние между бисквитите. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 5 минути. Оставете да изстинат.
6. За пълнежа разбийте сметаната със захарта до плътност. Охладете добре. В сух тиган запечете кокосовите стърготини, до златисто. Настържете шоколада направо в купата със сметаната. Добавете и изстиналите запечени кокосови стърготини. Разбъркайте с помощта на шпатула.
7. Изсипете пълнежа върху основата и го разстелете равномерно. Обелете мангото и го нарежете на тънки резени. Подредете ги върху пълнежа под формата на ветрило, отвън навътре. Нарежете ядките шам-фъстък и ги поръсете върху тарта.
8. Начупете сусамовия корал и украсете тарта с парченцата. Накрая поръсете фино с пудра захар.
2. В тенджерка загрейте кокосовото олио и кленовия сироп. Добавете ги към фино смляната смес и разбъркайте отново, до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на плитка форма за тарт с подвижно дъно. Изсипете сместа за основата и я разпределете равномерно по дъното и стените, като много добре я притискате. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След това оставете блата да изстине добре.
4. За бисквитите "Сусамов корал" разтопете маслото. В купа смесете оризовото брашно, пудрата захар и сусама. Настържете фино кората на предварително добре измития и подсушен портокал. След това изтискайте сока му. Разбъркайте и добавете поизстиналото разтопено масло. Разбъркайте до хомогенност.
5. С помощта на лъжица сипвайте по малко от сместа в тава, постлана със силиконова подложка и разстелете в кръгче. Оставяйте достатъчно разстояние между бисквитите. Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 5 минути. Оставете да изстинат.
6. За пълнежа разбийте сметаната със захарта до плътност. Охладете добре. В сух тиган запечете кокосовите стърготини, до златисто. Настържете шоколада направо в купата със сметаната. Добавете и изстиналите запечени кокосови стърготини. Разбъркайте с помощта на шпатула.
7. Изсипете пълнежа върху основата и го разстелете равномерно. Обелете мангото и го нарежете на тънки резени. Подредете ги върху пълнежа под формата на ветрило, отвън навътре. Нарежете ядките шам-фъстък и ги поръсете върху тарта.
8. Начупете сусамовия корал и украсете тарта с парченцата. Накрая поръсете фино с пудра захар.
Продукти
- За основата:100 г кокосови стърготини 500 г филирани бадеми щипка сол 60 мл кокосово олио 60 мл кленов сироп или меласаЗа пълнежа:50 г кокосови стърготини 400 мл течна сметана 50 г захар 30 г натурален шоколад (70% какао)За сусамовия корал:50 г масло 150 г пудра захар 30 г оризово брашно 100 мл портокалов сок 1 портокал настъргана кора и сок 80 г сусамДопълнително:3 узрели манго 1 с.л. безсолни ядки шамфъстък 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери