Безглутенов кекс с горски плодове
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Всички продукти за кекса трябва да със стайна температура. Намаслете правоъгълна форма за кекс /дължина 30 см/ и постелете дъното и стените и с хартия за печене.
2. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер до получаването на гладка кремообразна смес.
3. Добавете яйцата едно по едно към сместа без да спирате разбиването. Спрете миксера и добавете бадемовото брашно с бакпулвера, които предварително сте смесили, както и царевичното брашно. Настържете фино кората на предварително измития и подсушен лимон в сместа. Добавете и сока на половината лимон. Разбъркайте до хомогенност.
3. Добавете яйцата едно по едно към сместа без да спирате разбиването. Спрете миксера и добавете бадемовото брашно с бакпулвера, които предварително сте смесили, както и царевичното брашно. Настържете фино кората на предварително измития и подсушен лимон в сместа. Добавете и сока на половината лимон. Разбъркайте до хомогенност.
4. Добавете малините и боровинките в сместа и разбъркайте леко с шпатула. Пресипете сместа във формата и изравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След изпичане, извадете кекса веднага от формата и го оставете да изстине върху решетка.
Продукти
- 125 г меко масло 200 г захар 1 лимон настъргана кора 3 яйца 140 г бадемово брашно 100 г царевично брашно 1 ч.л. бакпулвер без глутен 190 г кисело мляко 100 г малини 100 г боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери