Безглутенов кекс с горски плодове

Безглутенов кекс с горски плодове

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти за кекса трябва да със стайна температура. Намаслете правоъгълна форма за кекс /дължина 30 см/ и постелете дъното и стените и с хартия за печене.
2. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер до получаването на гладка кремообразна смес. 
3. Добавете яйцата едно по едно към сместа без да спирате разбиването. Спрете миксера и добавете бадемовото брашно с бакпулвера, които предварително сте смесили, както и царевичното брашно. Настържете фино кората на предварително измития и подсушен лимон в сместа. Добавете и сока на половината лимон. Разбъркайте до хомогенност.
4. Добавете малините и боровинките в сместа и разбъркайте леко с шпатула. Пресипете сместа във формата и изравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След изпичане, извадете кекса веднага от формата и го оставете да изстине върху решетка.

Продукти

  • 125 г меко масло
  • 200 г захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 3 яйца
  • 140 г бадемово брашно
  • 100 г царевично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер без глутен
  • 190 г кисело мляко
  • 100 г малини
  • 100 г боровинки

Свързани рецепти