Берлински топки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Затоплете прясното мляко.
2. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете сол върху брашното. В кладенчето изсипете топлото мляко, майта, захарта и яйцата. Размесете продуктите с пръсти, а след това започнете да омесвате тестото. Щом тестото стане гладко, го нарежете на 8 еднакви парчета по 7 см.
3. Оформете топки от парчетата тесто и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене да втасват в продължение на 1 час.
4. Загрейте тенджера с оли до 180 градуса и пържете топките до златисто. Щом ги извадите, ги оваляйте в кристална захар и ги оставете да изстинат.
5. За сладкарския крем загрейте в съд млякото заедно с вътрешността на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото в тенджерата заври, го добавете към жълтъците, разбъркайте и върнете на котлона. Оставете крема да ври 5 минути, като непрекъснато го бъркате. Изсипете го в плоска чиния и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След изстиване разбъркайте крема и го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
6. Разрежете всяка топка по хоризонтал на две. Намажете долната половина с малинов конфитюр, а след това шприцовайте от сладкарския крем. Похлупете с горната част.
7. Подредете берлинските топки в чиния и ги поръсете с пудра захар.
2. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете сол върху брашното. В кладенчето изсипете топлото мляко, майта, захарта и яйцата. Размесете продуктите с пръсти, а след това започнете да омесвате тестото. Щом тестото стане гладко, го нарежете на 8 еднакви парчета по 7 см.
3. Оформете топки от парчетата тесто и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене да втасват в продължение на 1 час.
4. Загрейте тенджера с оли до 180 градуса и пържете топките до златисто. Щом ги извадите, ги оваляйте в кристална захар и ги оставете да изстинат.
5. За сладкарския крем загрейте в съд млякото заедно с вътрешността на шушулката ванилия и половината захар. В купа разбийте жълтъците с останалата захар, брашното и малко студено мляко. Щом млякото в тенджерата заври, го добавете към жълтъците, разбъркайте и върнете на котлона. Оставете крема да ври 5 минути, като непрекъснато го бъркате. Изсипете го в плоска чиния и го покрийте с прозрачно фолио, за да изстине. След изстиване разбъркайте крема и го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
6. Разрежете всяка топка по хоризонтал на две. Намажете долната половина с малинов конфитюр, а след това шприцовайте от сладкарския крем. Похлупете с горната част.
7. Подредете берлинските топки в чиния и ги поръсете с пудра захар.
Продукти
- 250 мл прясно мляко 600 г брашно 7 г суха мая 30 г захар малинов конфитюр захар 2 яйцаЗа сладкарския крем:4 жълтъка 1 шушулка ванилия 500 мл прясно мляко 150 г захар 4 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща