Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Белгийски гофрети

категория 0/5
1. Настържете кората на лимона и портокала. Разтопете маслото.
2. Разбийте сметаната със захарта и семената на ванилията. Добавете настърганата цитрусова кора, щипка сол, яйцата и жълтъците. Разбъркайте. Накрая добавете брашното и маслото.
3. Загрейте хубаво пресата за гофрети. Изливайте от сместа с черпака и печете гофретите по 4 минути.
4. В тенджерка сложете плодовете с половината захар и лимоновия сок да заврат. Добавете и черешите от компота. Варете до сгъстяване.
5. Разбийте сметаната с другата половина захар до твърдост. Разтопете шоколада на водна баня.
6. Сервирайте гофретите, гарнирани с плодов сос, бита сметана и течен шоколад. Украсете с листенца прясна мента.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен