Белгийски гофрети
1. Настържете кората на лимона и портокала. Разтопете маслото.
2. Разбийте сметаната със захарта и семената на ванилията. Добавете настърганата цитрусова кора, щипка сол, яйцата и жълтъците. Разбъркайте. Накрая добавете брашното и маслото.
3. Загрейте хубаво пресата за гофрети. Изливайте от сместа с черпака и печете гофретите по 4 минути.
4. В тенджерка сложете плодовете с половината захар и лимоновия сок да заврат. Добавете и черешите от компота. Варете до сгъстяване.
5. Разбийте сметаната с другата половина захар до твърдост. Разтопете шоколада на водна баня.
6. Сервирайте гофретите, гарнирани с плодов сос, бита сметана и течен шоколад. Украсете с листенца прясна мента.

Продукти

  • За гофретите:75 г масло 1 шушулка ванилия 1 лимон 1 портокал 250 г заквасена сметана 75 г захар 1 щипка сол 2 яйца 3 жълтъка 250 г брашноЗа плодовия сос:200 г замразени горски плодове 100 г захар 0.5 лимон 1 буркан компот от черешиЗа гарниране:200 мл течна сметана 200 г натурален шоколад 2 стръка прясна мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички