Белгийски шоколадови трюфели (без глутен)
Рецепта от: Франсишко Морейра
1. Сложете нарязаното на кубчета масло и пудрата захар в купа. Разийте с помощта на миксер до пухкавост.
2. Поставете шоколадовия чипс в купа и го разтопете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и половина, като разбърквате на всеки 30 секунди.
3. Добавете разтопения шоколад към маслената смес и разбийте с миксер. Добавете и ликьора. Разбийте до хомогенност и пухкавост.
4. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник. Оформете малки топчици в тава, постлана с хартия за печене. Поставете топчиците в хладилник за 30 минути.
5. Разтопете натуралния шоколад по същия начин като млечния. В друга купа сипете какаото. Една по една пускайте топчиците в шоколада. Овалвайте ги хубаво с помощта на две вилици. След това прехвърлете топчетата на порции в какаото. Оваляйте ги добре с помощта на вилиците. След това ги прехвърлете няколко пъти между дланите си, за да прилепне добре какаото.
Продукти
- 100 г безсолно масло, на стайна температура
- 20 г пудра захар
- 150 г млечен шоколадов чипс
- 15 г ликьор
- 300 г натурален шоколадов чипс (мин. 55% какао)
- 200 г какао на прах
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини