Белгийски шоколадови трюфели (без глутен)

1. Сложете нарязаното на кубчета масло и пудрата захар в купа. Разийте с помощта на миксер до пухкавост.

2. Поставете шоколадовия чипс в купа и го разтопете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и половина, като разбърквате на всеки 30 секунди.

3. Добавете разтопения шоколад към маслената смес и разбийте с миксер. Добавете и ликьора. Разбийте до хомогенност и пухкавост.

4. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник. Оформете малки топчици в тава, постлана с хартия за печене. Поставете топчиците в хладилник за 30 минути.

5. Разтопете натуралния шоколад по същия начин като млечния. В друга купа сипете какаото. Една по една пускайте топчиците в шоколада. Овалвайте ги хубаво с помощта на две вилици. След това прехвърлете топчетата на порции в какаото. Оваляйте ги добре с помощта на вилиците. След това ги прехвърлете няколко пъти между дланите си, за да прилепне добре какаото.

Продукти

  • 100 г безсолно масло, на стайна температура
  • 20 г пудра захар
  • 150 г млечен шоколадов чипс
  • 15 г ликьор
  • 300 г натурален шоколадов чипс (мин. 55% какао)
  • 200 г какао на прах

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички