Начин на приготвяне:

1. Нарежете франзелата на филийки. Запържете ги от двете страни до златисто в тиган с умерено загрят зехтин.

2. Подредете запържените филийки в тавичка. върху всяка филийка сипете пасирани домати. Гарнирайте с парченца пикантен салам, нарязани на едро, обезкостени маслини каламата и тънки полумесеци лук. Поръсете с накъсан босилек и настъргана моцарела.

3. Запечете пиците под грила в силно загрята фурна за няколко минути, докато сиренето се разтопи.

Продукти

1 франзела

1-2 с.л. зехтин

1/3 ч.ч. домати пасата

150 г пикантен салам

1/2 глава червен лук

100 г маслини каламата

2-3 стръка пресен босилек

200 г моцарела

Свързани рецепти