Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете малките патладжани. Разрежете ги на две, по дължина, без да отстранявате дръжикте им.

2. На дъното на плоска тава сипете зехтин и поръсете сушения риган. Подредете половинките патладжани с разрязаната страна надолу и ги размърдайте, за да поемат от сместа. След това ги обърнете наобратно. Печете в предварително загрята фурна на 25 градуса 15 минути.

3. Обелете и нарежете червения лук на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Залейте с червен винен оцет и вода. Поръсете с 1 ч.л. сол. Разбъркайте и оставете настрана за 15 минути.

4. Смачкайте с преса скилидката чесън направо в купата с лука. Добавете зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре.

5. Прехвърлете топлите печени патладжани в голяма чиния. Върху тях разпределете маринования червен лук. Оставете да постоят 30 минути. Преди сервиране поръсете с листенца пресен риган.

Продукти

  • 500 г бейби патладжани
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 1 глава червен лук
  • 3 с.л. червен винен оцет
  • 1 ч.л. морска сол
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 1/2 с.л. вода
  • 2 стръка пресен лук

Свързани рецепти