Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепта от: Люк Нгуен
Едно типично бързо ястие от виетнамската кухня - накиснатите във вода нудли се запържват заедно с лук, чесън, паста от стриди и миди. Свежо и вкусно!
Продукти
- 1 с.л. олио от анато (ахиот)
- 1 с.л. чесън (ситно нарязан)
- ¼ глава бял лук
- 50 г оризови стъклени нудли
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. паста от скариди
- 2 с.л. соев сос
- 3 с.л. бульон от миди
- 150 г бейби бели миди Вонголи
- шепа виетнамска мента
- 1 с.л. пържен азиатски шалот
- 2 стръка кориандър
- 4 парчета пържени свински кожички
- 1 стъбло „Слонско ухо“ (при наличие)
Начин на приготвяне:
- 1. Накиснете нудлите в купа със студена вода за 30 минути.
- 2. Загрейте тиган с олио от анато и запържете в него чесъна и нарязания на тънки полумесеци лук, за 1 минута.
- 3. Добавете отцедените нудли, пастата от стриди. Разбъркайте. Добавете 2-3 с.л. от мидения бульон (водата от варенето на мидите) и разбъркайте. Нарежете листата мента с ножица, добавете пържен лук, соев сос и мидите (без черупки). Може да използвате всякакви видове миди.
- 4. Пресипете ястието в чинии. Ако използвате стъбло „Слонско ухо“, прегънете го на две и го нарежете на тънки ленти отгоре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб
Рецепти Хера Те Курапа
Чаудър с морски дарове и кокосова сметана