Едно типично бързо ястие от виетнамската кухня - накиснатите във вода нудли се запържват заедно с лук, чесън, паста от стриди и миди. Свежо и вкусно!

Продукти

  • 1 с.л. олио от анато (ахиот)
  • 1 с.л. чесън (ситно нарязан)
  • ¼ глава бял лук
  • 50 г оризови стъклени нудли
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. паста от скариди
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 с.л. бульон от миди
  • 150 г бейби бели миди Вонголи
  • шепа виетнамска мента
  • 1 с.л. пържен азиатски шалот
  • 2 стръка кориандър
  • 4 парчета пържени свински кожички
  • 1 стъбло „Слонско ухо“ (при наличие)

Начин на приготвяне:

  • 1. Накиснете нудлите в купа със студена вода за 30 минути.
  • 2. Загрейте тиган с олио от анато и запържете в него чесъна и нарязания на тънки полумесеци лук, за 1 минута.
  • 3. Добавете отцедените нудли, пастата от стриди. Разбъркайте. Добавете 2-3 с.л. от мидения бульон (водата от варенето на мидите) и разбъркайте. Нарежете листата мента с ножица, добавете пържен лук, соев сос и мидите (без черупки). Може да използвате всякакви видове миди.
  • 4. Пресипете ястието в чинии. Ако използвате стъбло „Слонско ухо“, прегънете го на две и го нарежете на тънки ленти отгоре.

Свързани рецепти

Виж всички